7 dizaina metropoles, kuras vēl šogad ir vērts apmeklēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai arī 2018. gads jau ir krietni pusē, ceļojumu un atvaļinājumu sezona nerimstas. Ja esi no tiem, kas vairs negrib dzirdēt par eksotiskajām Kanāriju salām, Austrijas kalniem un Itālijas pilsētiņām, pienācis laiks apmeklēt tādus galamērķus, kas pārsteigs ar neticamu dizainu un moderno kultūru.

Toronto, Kanāda: Ziemeļu tehnoloģiju zvaigzne

Jau pērnā gada oktobrī Google mātesuzņēmums “Alphabet” paziņoja, ka Toronto drīz taps unikāla “Gudrā pilsēta” jeb trīs kvadrātkilometru plašs, tehnoloģiski attīstīts rajons. Taču arī bez tehnoloģiju pilsētas šeit ir vērts apskatīt Karalisko Ontario muzeju, CN torni un kopējo pilsētas urbāno ainavu.

Foto: Unsplash

Maskata, Omāna: Tuvo Austrumu metropole

Omānu mēdz uzskatīt par Austrumu bīstamāko daļu, taču šeit var izbaudīt īstu dabas skaistumu un urbānās vides apvienojumu. Apskati islāma arhitektūras moderno pusi, krāšņās pludmales un mošejas.

Foto: Pixabay

Dandī, Skotija: Kultūras galvaspilsēta

Šī ir ceturtā lielākā pilsēta Skotijā, kurā atrodas viena no prestižākajām universitātēm Eiropā, daudzsološām ēku renovācijām un moderno arhitektūru. Ja Lielbritānija būtu palikusi Eiropas sastāvā, Dandī 2023. gadā būtu bijusi Eiropas kultūras galvaspilsēta. Jau pavisam drīz, 14. septembrī, šajā dizaina pilsētā durvis vērs pirmais Skotijas dizaina muzejs.

Foto: Pixabay

Parīze, Francija: Franču šarms

Lai arī Parīzi mēdz dēvēt par mīlestības pilsētu, tomēr arī no dizaina aspekta šī ir visnotaļ ievērojama vieta. Francijas galvaspilsētā plaukst un zeļ jaunie start up tehnoloģiju un inovāciju uzņēmumi, biznesa klases ēkas un māksla. Viesojoties Parīzē noteikti pievērs uzmanību arī klasiskajām franču vērtībām, proti, modei un apmeklē, piemēram, Īva Senlorāna muzeju.

Foto: Unsplash

Tokija, Japāna: Zelta saules zeme

Tokija ir viena no tehnoloģiski straujāk augošajām pilsētām pasaulē – šeit slejas augstākie debesskrāpji, košas neona izkārtnes, psihodēliskas pilsētu siltumnīcas un prātam neaptverama sabiedriskā transporta sistēma. Izbaudi japāņu tehnoloģijas kaut viesnīcas numurā, izgaršo neaizmirstamo Japānas virtuvi un apmeklē mākslas un dizaina muzejus, piemēram, Jajoi Kusama mākslas muzeju, kas durvis vēra vien pērnajā gadā.

Foto: Unsplash

Tbilisi, Gruzija: Holivudas un hipsteru centrāle

Gruzijā ir vērts apskatīt ne tikai tās mežonīgo dabu un izgaršot izslavēto vīnu un gruzīnu virtuvi. Dodies uz Gruzijas galvaspilsētu un apskati modes, mākslas un arhitektūras pērles. Šeit ik gadu norisinās Mercedes-Benz modes nedēļa, bet katru nakti Gruzijas galvaspilsētā izskan skaļas ballītes ar karstāko tehno mūziku. Ne velti šo pilsētu ir iemīļojis leģendārais režisors Deivds Linčs, kas šeit plāno atvērt kino institūtu.

Foto: Pixabay

Sanmigela de Aljende, Meksika: Meksikas brīnums

2017. gadā šo pilsētu kaislīgākie ceļotāji nodēvēja par pasaulē labāko ceļojumu galamērķi, apsteidzot tādas pilsētas kā Keiptaunu un Florenci. Šeit ik gadu tiek rīkoti vairāki mūzikas festivāli, te var nobaudīt neaprakstāmi gardu virtuvi, apskatīt unikālu un košu arhitektūru un sajust saules siltumu visu cauru gadu. Ne velti martā šeit norisinājās pasaules laimes festivāls.

Foto: Pixabay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu