Somijas policija izmeklē narkotisku pretsāpju tablešu kontrabandu no Igaunijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Somijas policija tur aizdomās vairākus cilvēkus par vairāk nekā 17 000 narkotiskā pretsāpju medikamenta "Subutex" tablešu nelegālu ievešanu no Igaunijas un pārdošanu Somijā, galvenokārt Helsinku dzelzceļa stacijā.

Policija uzskata, ka "Subutex" tabletes tika ievestas no Igaunijas vairākās partijās.

Saskaņā ar provizoriskās izmeklēšanas datiem, daži no šiem kontrabandistiem arī izplatījuši Somijā amfetamīnu, tūkstošiem "Rivotril" un "Ksalol" tablešu, kā arī citas narkotiskas vielas.

"Pret desmit [aizdomās turētajiem] notiek izmeklēšana aizdomās par noziegumu. Vairāki cilvēki vēl atrodas pirmstiesas aizturēšanas iestādē," paziņoja policija.

Ir izvirzītas vairākas apsūdzības smagos narkotiku noziegumos. Lietu augustā izskatīs tiesa Helsinkos.

Policija aprīlī pieķēra šo bandu, pateicoties satiksmes policijai, kas atrada "Subutex" tabletes un amfetamīnu tās apturētā automobilī.

"Subutex" jeb buprenorfīns ir pussintētisks opioīds, kas kā spēcīgs pretsāpju līdzeklis tiek lietots ķirurģijā un onkoloģijā. Dažās valstīs tas tiek izmantots opiātu narkomānijas aizstājējterapijā, jo tas ir drošāks aizstājējs, nekā metadons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu