«De-Phazz» uzstāšanās nepārliecina (79)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas fanu atsaucība bija liela, apmeklējot grupas koncertu, kuru labāk būtu klausījies kādā sev zināmā kluba atmosfērā, fonā...

Pasākums bija ļoti labi noorganizēts, pārsteidza akustikas iespējas «Sapņu fabrikā». Kaut vai salīdzinot ar Ķīpsalas halli, kurā salīdzinoši nesen notikušais muzvideo šovs atstāja tikai negatīvas emocijas. Atnākušie aktīvi atbalstīja mūziķus, tikpat, cik pacietīgi stāvēja rindās pēc dzērieniem un uzkodām. Arī labi! 2002. gada oktobrī iznākušais albums «Daily Lama» ir visvairāk pozitīvas atsauksmes izpelnījies «De-Phazz» albums. Tiesa, pēdējo pāris gadu laikā ir izdoti tik daudz t.s. easy-listening albumi un kompilācijas, ka ar kaut ko jaunu pārsteigt vairs gandrīz nav iespējams.

Arī «De-Phazz» pēdējais garadarbs ne ar ko neatšķiras no jebkuras līdzīgas, bet nezināmas grupas jaunākā ieraksta. Uzstāšanās klātienē tam bija apliecinājums. Jāatzīstas, koncerta laikā nepameta sajūta, ka grupa ir zaudējusi svaigumu, kas tai bija raksturīgs pirms dažiem gadiem. Muzikālais plācenis, kurā bija dzirdamas gan etniskās, gan latino variācijas, gan acid-jazz, breakbeat, dub stilu sajaukums, nespēja radīt atmosfērisku perspektīvu. Arī klātesamības afekts (efekts?) nespēja kliedēt sajūtu, ka cilvēku sajūsma par grupu ir nedaudz pārspīlēta. Lai arī līdzīgas kvalitātes koncerti Latvijā nenotiek bieži, kur mūziķu profesionalitāte ir līdzvērtīga radošajam lidojumam... Tomēr perfekti atstrādātais skanējums, kaut arī galvas tiesu pārāks, līdzinās «Time After Time» sniegumam ar klasiskām pūšamo un citu instrumentu variācijām. Protams, vokālistes Pet Apleton ausij tīkamais balss tembrs patīkami atsvaidzināja grupas skanējumu.

Asociācija: «De-Phazz» down tempo/nu jazz/soul/reggae stilu kokteilis raisa pozitīvas emocijas. Tomēr vairāk patiktu klasiskā džeza un funk stila piekritējiem, neaizmirstot arī par pop-soul mūzikas entuziastiem. Vienkāršiem vārdiem runājot - tā ir laba un viegla mūzika, bet nekas vairāk. Domāju, ka es nebiju vienīgais, kas patīkami pavadīja vakaru un apmierināts devās mājās.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu