Virslīgas labākais snaiperis Akinjemi aizbēdzis vai nozagts no FK «Ventspils»? (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Futbola klubam «Ventspils» joprojām nav izdevies sazināties ar savas komandas uzbrukuma līderi nigērieti Adeleki Akinjemi. Valsts policija uzskata, ka ar futbolistu nav notikusi nelaime, jo pēc policijas rīcībā esošās informācijas ar sportistu izdevies sazināties, izmantojot sociālos tīklus. «Ventspils» vienības mājas lapa vēsta, ka tā dara visu, lai uzzinātu 19 gadus vecā Akinjemi atrašanās vietu. Klubs uzskata, ka futbolists ticis nozagts un zagļi klubu šantažē.

Patlaban 19 gadus vecais Akinjemi pirmdien neieradās pie komandas, kura devās uz Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli Liepājā. Tāpat nigēriešu futbolistu nevarēja sazvanīt, kā arī viņš neatradās savā mītnes vietā.

«Ventspils» vērsās Valsts policijā, informējot par personas bezvēsts prombūtni.

«Akinjemi joprojām nav atgriezies «Ventspils» kluba bāzē, lai turpinātu pildīt līguma saistības,» teikts kluba paziņojumā. «Joprojām nav zināma viņa atrašanās vieta, turklāt pie komandas pēdējo desmit dienu laikā ir vērsušies vairāki cilvēki, kas pēc kluba pārstāvju domām ir krimināls grupējums.»

Klubs uzskata, ka Akinjemi ir ticis nozagts un zagļi klubu šantažē.

Adeleke Akinjemi Аделеке Акиньеми
Adeleke Akinjemi Аделеке Акиньеми Foto: EPA/LETA

Tāpat paziņojumā teikts, ka Ventspils vienība vairākkārt vērsusies pie šiem cilvēkiem, lai Akinjemi tiktu atgriezts atpakaļ komandā, taču klubs esot ticis šantažēts un pret to izdarīts spiediens.

«Šie cilvēki cenšas piespiest klubu veikt nepieņemamus līguma nosacījumus, kas saistīti ar tā termiņu un pārejas summu,» rakstīts paziņojumā. «Pretējā gadījumā viņi ir atteikušies futbolistu atgriezt mūsu komandā. Zinot, ka Akinjemi, šobrīd «Ventspils» sastāvā demonstrē atzīstamu sniegumu, esam pārliecināti, ka futbolists ir nozagts ar mērķi iegūt finansiālu labumu.»

«Mēs turpinām pielikt maksimālas pūles, lai uzzinātu uzbrucēja Adelekes Akinjemi atrašanās vietu,» teikts kluba paziņojumā. «Mēs pieliekam nopietnas pūles, lai noskaidrotu iemeslus, kas pavedināja futbolistu izdarīt tik neapdomīgu soli. Tai pat laikā mēs vēlreiz gribam paziņot sekojošo: FK «Ventspils» pieder visas tiesības (100%) uz Adeleki. Tādēļ mēs lūdzam citus klubus neiesaistīties pārrunās ar futbolistu vai viņa pārstāvjiem, pretējā gadījumā - tas ir visu civilizēto normu un futbola likumu rupjš pārkāpums.»

Akinjemi šosezon «Synottip» virslīgā jeb Latvijas čempionātā ir labākais vārtu guvējs ar 13 precīziem sitieniem. Ar 7 vārtu guvumiem viņš patlaban ir arī labākais snaiperis UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Neoficiāli izskanējis, ka par futbolistu interesi izrādījušas komandas no Vācijas un Šveices. Tiek lēsts, «Ventspils» komanda par futbolista līguma izpirkumu vēloties 1,5 miljonus eiro.

«Mēs lūdzam citus klubus informēt FK «Ventspils» gadījumā, ja Adelekes pārstāvji (vai viņš pats) izgājuši vai iziet ar jums uz sakariem un mēģina risināt pārrunas. FK «Ventspils» ar lielu cieņu izturas pret esošajām starptautiskajām normām futbola pasaulē un cer, ka pret mūsu pozīciju dotajā jautājumā visi attieksies ar pienācīgu cieņu un sapratni,» vēstīts kluba mājas lapā. 

Akinjemi līgums ar «Ventspils» komandu ir spēkā vēl uz četriem gadiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu