Slavenības, kas būtu kļuvušas par arhitektiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Mēdz teikt, ka liktenis nav paredzams un ne vienmēr izdodas sasniegt iecerētās profesijas vai mērķus, bet to vietā aizejot pavisam citu ceļu. Arī dažām slavenībām ir gadījies izvēlēties prestižo arhitektu profesiju, bet turpmāko karjeru turpināt pavisam citā nozarē.

Foto: Scanpix

Ice Cube

Reperis Ice Cube jeb O’Šea Džeksons jau pusaudžu gados savu dzīvi ir vēlējies saistīt ar arhitektūru nevis mūziku. Ice Cube savulaik ir mācījies Fīniksas Tehnoloģiju universitātē – tur reperis mācības uzsāka 1987. gadā un jau pēc viena mācību gada reperis saņēma diplomu par izcilību rasēšanā. Ice Cube ir atklājis, ka viņu ļoti iedvesmo Dienvidkarolīnas arhitektūra, it īpaši arhitektu pāra Čārlza un Rejas Īmsu radītā arhitektūra. Nedaudz vēlāk, kad tika nodibināta hiphopa grupa N.W.A., Ice Cube turpināja mācīties arhitektūras studijas – ja repera karjera Ice Cube nebūtu izdevusies, arhitektūra būtu bijusi kā drošības spilvens.

Foto: Scanpix

Sīls

Slavenais dziedātājs Sīls un modeles Heidijas Klumas bijušais vīrs jaunības gados Londonā studēja arhitektūru. Jau pēc diviem mācību gadiem Sīls saņēma asociēto grādu arhitektūrā. Pēc tam Sīls turpināja sadarboties ar dažādiem arhitektūras uzņēmumiem līdz atrada savu aicinājumu un aizrāvās ar mūziku.

Foto: Scanpix

Semjuels Lī Džeksons

Harizmātiskais aktieris Semjuels Lī Džeksons pēc vidusskolas pabeigšanas uzsāka mācības Morhausas koledžā, Atlantā, kur viņš sākotnēji apguva jūras bioloģiju, bet vēlāk mācību programmu nomainīja pret arhitektūras studijām. Tomēr jau drīz vien Semjuels aptvēra, ka arhitektūra viņu tik ļoti nesaista kā aktiermāksla. 1972. gadā Semjuels pabeidza koledžu ar grādu aktiermākslā.

Foto: Scanpix

Kortnija Koksa

Slavenā komēdijseriāla “Draugi” zvaigzne Kortnija Koksa kādu laiku studēja arhitektūru Moutvernonas koledžā, Vašingtonā. Jau pēc pavisam neilga laika Kortnija arhitektūras studijām atmeta ar roku un uzsāka modeles karjeru Ņujorkā.

Foto: Scanpix

Toms Fords

Pirms dizaineris Toms Fords radīja savu pasaulslaveno modes zīmolu un rakstīja filmu scenārijus, viņš studēja arhitektūru Ņujorkas Parsonas Jaunā dizaina skolā. Fords daļu studiju laika pavadīja apmaiņas programmā Parīzē, kur viņš iepazina izslavēto franču arhitektūru un modi. Dizainera zināšanas par izcilu arhitektūru ir manāmas arī viņa radītajā filmā “Vientuļais vīrs”, kur darbība norisinās 1960. gadu modernisma stila vasarnīcā.

Foto: MEGA/Scanpix

Aišvarija Raja

Zilacainā Bolivudas aktrise Aišvarija Raja sākotnēji studēja arhitektūru Račana Sansada arhitektūras akadēmijā Mumbajā. Indiešu aktrise arhitektūras studijas drīz vien pameta un pievērsās modeles karjerai, bet pēc uzvaras 1994. gada skaistumkonkursā, Raja uzsāka aktrises gaitas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu