Latvietis ASV iesaistījies krāpnieciskā shēmā: klasisko auto mīļotājiem izkrāpti $4,5 miljoni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Ņujorkas prokuratūra apsūdzējusi 25 cilvēkus par vērienīgu krāpniecības shēmu - internetā tika izvietoti sludinājumi par klasisko automašīnu pārdošanu, izkrāpjot no "pircējiem" vairāk nekā 4,5 miljonus dolāru (3,9 miljonus eiro). Apsūdzēto vidū ir Latvijas pilsonis Kārlis Vītols, kā arī vēl viens latvietis, liecina Ņujorkas dienvidu apgabala prokuratūras publicētā informācija. 

29 gadus vecais Vītols pirmdien tiesā Šarlevuā apgabalā Mičiganas štatā atzina, ka esot ar viltu izkrāpis naudas summu, kas lielāka par 1000 dolāriem (860 eiro), bet mazāka par 20 000 dolāriem (17 230 eiro), norāda raidorganizācija WPBN-TV.

Vītols tika aizturēts Maiami, Floridā, kad grasījās izlidot no ASV, sacīja Šarlevuā apgabala prokurors Alens Telgenhofs.

Vīrietis atzina, ka apkrāptie "pircēji" pārskaitīja naudu uz viņa vārdā atvērtu bankas kontu.

Lietu Šarlevuā ierosināja kāds apgabala iedzīvotājs. Viņš no mājaslapas, kas it kā piederēja automobiļu tirgotājam Kanzasā, gribēja iegādāties automašīnu, taču nokļuva krāpnieku nagos. 

Policijas izmeklētāji norāda, ka auto tirdzniecības uzņēmums tika likvidēts pirms gada. Taču Šarlevuā iedzīvotājs pārskaitīja 18 000 dolāru (15 500) krāpniekiem, kas uzdevās par kompānijas darbiniekiem. Nauda nonāca Vītola kontā, ziņo WPBN-TV.

Pēc maksājuma izdarīšanas "pircējs" jaunās automašīnas vietā saņēma vien dažādus aizbildinājumus no Vītola. Vīrietis vērsās policijā.

Ņujorkas dienvidu apgabala prokuratūra šajā lietā uzrādījusi apsūdzību 25 cilvēkiem, kuri izkrāpuši kopumā 4,5 miljonus dolāru (3,9 miljonus eiro) no cilvēkiem dažādos ASV štatos. Saskaņā ar apsūdzības rakstā norādīto informāciju, shēmā bijis iesaistīts vēl viens Latvijas pilsonis - Matīss Puķe.

Arī Puķe tika aizturēts Floridā, bet no turienes nogādāts Šarlevuā, Mičiganā. Viņš apsūdzēts maldināšanā un datora izmantošanā, lai pastrādātu noziegumu.

Apsūdzības rakstā teikts, ka aizturētie tiks nogādāti federālā ieslodzījuma vietā.

Krāpnieciskā shēma darbojās no 2016.gada novembra līdz 2018.gada jūlijam. Tajā bija iesaistīti cilvēki no Krievijas, Kazahstānas, Gruzijas, Azerbaidžānas, Ukrainas, Latvijas un ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu