Bojāgājušo skaits Indonēzijas zemestrīcē pieaudzis līdz 131

LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bojāgājušo skaits svētdien Indonēzijā tūristu iecienītajā Lombokas salā notikušajā zemestrīcē pieaudzis līdz 131, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Saskaņā ar jaunāko informāciju pēc zemestrīces slimnīcās ievietoti gandrīz 2500 cilvēku un vairāk nekā 156 000 cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

Varasiestādes informēja, ka visi tūristi, kas vēlējās pamest salu, ir evakuēti ar kuģiem. Kopumā evakuēti aptuveni 5000 tūristu.

Gandrīz septiņas magnitūdas stiprā zemestrīce satricināja Lomboku nedēļu pēc tam, kad 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce salā laupīja dzīvu 17 cilvēkiem.

Tūkstošiem cilvēku spiesti mitināties improvizētās patversmēs un saskaras ar dzeramā ūdens, pārtikas un medikamentu trūkumu.

Indonēzijas armija ziņoja, ka trešdien no Džakartas uz Lomboku devušās piecas lidmašīnas ar pārtiku, medikamentiem, segām, teltīm un ūdens pudelēm.

Bojāgājušo skaits, domājams, vēl pieaugs, glābējiem turpinot pārmeklēt drupas, kur agrāk atradās mājas, skolas un mošejas.

Indonēzijas Sarkanā krusta pārstāvis sacīja, ka vairāki ciemati ir pilnībā iznīcināti, tajos sagruvušas visas ēkas un deformēti ceļi un tilti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu