Ieskaties – māja, kurā jaušams 50. gadu gars

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Retro mode interjerā ir aktuāla nu jau vairākas dekādes un tā nekur netaisās sprukt – pat jaunākās tendences rāda, ka retro ir kļuvis vēl populārāks. Arī kāds amerikāņu pāris visu savu mājokli ir ieviesis retro dizainu – sākot no dažādiem interjera risinājumiem, beidzot ar vienkāršām dekorācijām.

“Jau ilgāku laiku esmu alkusi pēc mājas, kura liktu justies harmoniski un aicinoši jebkuram, kas pārkāpj durvju slieksnim,” tā stāsta mājokļa saimniece Greisa Lī-Lima. 1958. gada retro stila māja atrodas Čikāgas ziemeļu daļā, tāpēc, par godu tā laika celtnei, jaunie mājas īpašnieki ir radījuši ēkai piemērotu interjeru.

Ievācoties jaunajās mājās pāris veica visai iespaidīgu renovāciju – nomainīta grīda, virtuves iekārta, durvis, nokrāsotas sienas un nomainītas flīzes.

Mājā ir saglabātas tipiskākākie 1950. gadu amerikāņu mājokļu dizaina risinājumi – logi, kas slejas no grīdas līdz griestiem, koka panelējums un iebūvēts kamīns.

Tā kā mājas saimnieku saknes ir meklējamas Āzijā, arī mājokļa iekārtojumā ir jaušama Japānas un Korejas dizaina vēsmas – grafiskas gleznas un antīko zīmējumu imitācijas, papīrs un dabas veltes.

Mājas saimniece Greisa iesaka padomāta par apgaismojumu interjerā – tam bieži ir ļoti liela ietekme uz mājinieku garastāvokli un komforta līmeni, nemaz nerunājot par mājas atmosfēru.

Lai retro stila mājoklis nebūtu vienveidīgs, tajā ir radīts kontrasts starp telpām, proti, aiz baltās virtuves letes paveras skats uz tumšās krāsās ieturēto ēdamistabu. Ēdamistabas apakšējā daļa ir noklāta ar koka paneļiem, kas savukārt ir nokrāsoti teju melnā krāsā, bet augšējo daļu sedz tumši zaļas tapetes.

“Uzskatu, ka māja aug kopā ar tās iedzīvotājiem un tas ir jāpieņem. Mani un manu vīru ļoti aizrauj interjera pārmaiņas un izaicinājumi – mēs ātri vien spējam pielāgoties un izbaudīt pārmaiņas mājas iekārtojumā,” tā stāsta retro mājokļa īpašniece Greisa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu