Skrējēja Latiševa-Čudare ar sesto ātrāko rezultātu iekļūst pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare trešdien ar sesto ātrāko rezultātu iekļuva Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā 400 metru skrējienā.

Latiševa-Čudare startēja pirmajā priekšskrējienā un ar laiku 51,98 sekundes ieguva trešo vietu. Kopumā bija četri skrējieni, pusfinālam automātiski kvalificējoties katra skrējiena divām ātrākajām sportistēm, turklāt to sasniedza arī sešas nākamās labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī latviete.

Pēcāk noskaidrojās, ka Latvijas skrējējas rezultāts priekšsacīkstēs bija sestais ātrākais, kas viņai droši ļāva kvalificēties pusfinālam, kas gaidāms ceturtdienas vakarā.

Latiševa-Čudare šosezon 400 metrus skrējusi 51,83 sekundēs, savukārt personīgais rekords, 51,37 sekundes, tika sasniegtas pērn Londonā, kur latviete pasaules čempionātā izcīnīja 12.vietu un bija labākā starp eiropietēm.

Skrējēja pērn pasaules čempionātā kļuva par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Latiševa-Čudare pērn tika kronēta par Eiropas U-23 čempioni 400 metros, bet Universiādē izcīnīja sudrabu uz pusi īsākā distancē.

Pēcāk plkst.14 šķēpmešanas sacensību kvalifikāciju sāks Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders šķēpu metīs, bet Patrikam Gailumam atlase sāksies plkst.15.25. Vakara sesijā Latvijas skrējējam Jānim Leitim pusfināla skrējiens būs plkst.20.37.

Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Vīriem šķēpa mešanā sezonas līderis Latvijā ar 84,80 metriem ir Štrobinders, kuram ar 83,89 metriem seko Čakšs, bet tālāk ar 75,57 metriem ir Gailums. Eiropā ar saviem rezultātiem viņi ir attiecīgi 11., 14. un 50.vietā.

Ja Čakšs šogad laboja savu personīgo rekordu, tad Štrobinderam tas ir 85,07 metri, bet Gailumam - 81,91 metrs.

Štrobinders pirms diviem gadiem Amsterdamā palika bez rezultāta, bet 2014.gadā Cīrihē ieņēma 16.vietu. Tikmēr 2014.gada pasaules junioru čempions Čakšs un Gailums ir Eiropas čempionātu debitanti.

Šķēpmešanas sacensībās nestartēs 2016.gada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, kurš dziedē traumu.

Pasaulē šosezon dominē Vācijas šķēpmetēji Johanness Feters (92,70 metri), Andreass Hofmans (92,06) un Tomass Rēlers (91,78), bet ceturtais ar 89,75 metriem ir šosezon Igaunijas rekordu labojušais Magnuss Kirts. No Baltijas šķēpmetējiem jaunās konstrukcijas šķēpu tālāk metis tikai Vadims Vasiļevskis, kura 2007.gadā sasniegtie 90,73 metri ir Latvijas rekords.

Tikmēr sprinteris Jānis Leitis otrdien priekšsacīkstēs 400 metros finišēja pēc 45,56 sekundēm, par 0,04 sekundēm labojot sev piederošo Latvijas rekordu, kuru viņš uzstādīja pērn sacensībās Telavivā.

Priekšsacīkstēs Leitis uzrādīja piekto labāko rezultātu, taču no atlases kārtas tika atbrīvoti vairāki vadošie sprinteri.

Leitis ar otrdien sasniegtu rezultātu šosezon ir Eiropā 20.ātrākais skrējējs.

Pašlaik 29 gadus vecais Leitis 2010.gadā debitēja Eiropas čempionātā, piedaloties tāllēkšanas sacensībās. Divus gadus vēlāk viņš jau startēja trīs disciplīnās - tāllēkšanā, 400 metru sprintā un 4x100 metru stafetē. Tieši 400 metros viņš sasniedza savu labāko rezultātu, izcīnot devīto vietu.

Maksims Sinčukovs otrdien izcīnīja 20.vietu Eiropas čempionāta sacensībās 400 metru barjerskrējienā. Tikmēr Līga Velvere 800 metru skrējienā piedzīvoja fiasko, paliekot vien 29.vietā 32 dalībnieču konkurencē, kamēr soļotājs Arnis Rumbenieks nesasniedza finišu 50 kilometru distancē.

Vēl Berlīnē Latvija būs pārstāvēta ar trim šķēpmetējām - dāmu konkurencē startēs Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa. Tikmēr 200 metrus skries valsts rekordiste Sindija Bukša, tāllēkšanā startēs Lauma Grīva, trīssoli lēks Elvijs Misāns, bet kārtslēkšanā piedalīsies Mareks Ārents. Savukārt maratona distancei pieteikti Ilona Marhele un Jānis Višķers.

Jau iepriekš bija zināms, ka daudzcīņā dāmām nestartēs Latvijas pēdējo gadu titulētākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura arī joprojām atgūstas no traumas.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks līdz svētdienai, sacensības tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu