Igaunijas premjers ar Stoltenbergu pārrunā incidentu ar Spānijas iznīcinātāja izšauto raķeti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass trešdien ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu telefoniski pārrunājis incidentu, kad Spānijas iznīcinātājs virs Igaunijas nejauši izšāva raķeti.

"Es sacīju NATO ģenerālsekretāram, ka tas ir nopietns incidents, un ka mēs Igaunijā, protams, par to esam satraukti. Paldies Dievam, cik mums zināms, neviens šajā incidentā nav cietis," Ratasa teikto citē Igaunijas valdības preses dienests.

"Es lūdzu Jensam Stoltenbergam, lai NATO uztver vakardienas incidentu ļoti nopietni un ātri noskaidro visas incidenta detaļas. Nav šaubu, ka mūsu institūcijas visādā ziņā palīdzēs to izdarīt. Ģenerālsekretārs man apliecināja, ka NATO, tāpat kā [Baltijas valstu] gaisa telpas patrulēšanā iesaistītie sabiedrotie, darīs tāpat," sacījis Ratass.

"NATO gaisa patrulēšanas misija ir svarīga Igaunijas un visas alianses drošības garantēšanas daļa," piebildis Igaunijas premjers.

Jau vēstīts, ka Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā otrdien nejauši virs Igaunijas teritorijas izšāvis "gaiss-gaiss" tipa AMRAAM raķeti. Incidents noticis plkst.15.44 virs Igaunijas dienvidrietumiem pie Otepē pilsētas gaisa telpā, kas paredzēta mācībām, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Igaunijas Gaisa spēki meklē raķeti, kas, iespējams, nav pašiznīcinājusies un ir nokritusi zemē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu