Valters Vēveris: Smagais darbs, attieksme deva rezultātu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valters Vēveris
Valters Vēveris Foto: LETA

Spānija, Francija, Itālija, Krievija, Turcija, Grieķija, Lietuva un Horvātija ir basketbola lielvalstis, kuras aiz sevis Eiropas U-18 čempionātā atstāja Latvijas junioru komanda. Viens no izlases līderiem bija Valters Vēveris, kura sniegums ticis novērtēts. Viņš noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar kādu Spānijas klubu, oficiāls paziņojums sekos tuvākajās dienās. Pašu mājās rīkotajā turnīrā jaunie basketbolisti sildīja līdzjutēju sirdis, un Vēveris neslēpj, ka vasarā ieguldīts smags darbs. 

TVNET: Pagājušas vairākas dienas pēc Eiropas čempionāta, kurā izcīnījāt sudraba medaļas. Atskatoties uz to ar vēsāku prātu, kādas atmiņas palikušas?

Valters Vēveris: Vēl nespēju noticēt, ka pirms pāris dienām biju laukumā pie gandrīz pilnām tribīnēm "Arēnā Rīga". Sajūtas ir neaprakstāmas. Vēl pat pēc vairākām dienām nespēju to aptvert un tiešām ir liels gandarījums. 

TVNET: Pirms turnīra tev šķita, ka tas Latvijas U-18 valstsvienībai varētu tā izvērsties? Sudraba medaļas...

V.V.: Kā jau mēs to visi teicām, arī treneris to pieminēja, ka šīs komandas mērķis bija medaļas. Vasarā sanākot uz pirmo treniņu, treneris mums to pateica un tā tas palika līdz Eiropas čempionāta beigām. Mūsu mērķis ir medaļas, bet turpmāk par to vairs nedomājām, bet gan strādājām. Visi ticējām un zinājām... bijām pārliecināti par sevi un smagais darbs, attieksme deva rezultātu. 

Kas īsti bija komandas spēks?

V.V.: Mēs tiešām bijām komanda. Šāda komanda ir zelts. Mikroklimats bija fantastisks. Ja laukumā bija nesaprašanās, tad ģērbtuvē tas tika izrunāts. Esam draudzīgi, viens otru pazīstam jau no bērnības. Mēs mākam viens otru pagrūst uz priekšu un zinām, kā padarīt viens otru labāku. Domāju, tā arī bija atslēga. Tieši Kopābūšana.

Valters Vēveris
Valters Vēveris Foto: LETA

TVNET: Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc finālspēles ar Serbiju sacīja, ka komandā nebija neviena sūda brāļa. Ar jums bijis viegli strādāt.

V.V.: Treneru korpusā visi bija profesionāļi, viņi visi darīja savu darbu. Attiecības bija kā jau treneriem ar spēlētājiem, bet tajā pašā laikā tās bija profesionālas attiecības. Mēs uzklausījām trenerus un dažreiz viņi uzklausīja arī mūs. Tas bija ļoti svarīgi un tā arī bija viena no sudraba panākuma atslēgām.  

TVNET: Kā tu pats sevi vari novērtēt šajā līmenī? Arī tev bija vairākas spilgtas spēles un biji starp izlases līderiem kopā ar Artūru Žagaru un Artūru Kurucu. Nereti šādi U-18 turnīri kļūst par karjeras pagrieziena punktu...

V.V.: Pat nezinu. Protams, tā arī bija, ka Artūrs Žagars un Artūrs Kurucs bija līderi. Kad pretinieki bija vairāk koncentrējušies uz viņiem, mans uzdevums bija noņemt spiedienu no viņu pleciem un dažās spēlēs tas man labi sanāca. Galvenokārt man bija jādara visas tās lietas, kuras treneris lika un biju pilnībā gatavs jebkam, ko treneri man vēlējās uzticēt. Tāds es esmu un tāds vienmēr būšu. Darīšu to, ko no manis prasīs neatkarīgi no tā vai man tas patiks vai ne. 

TVNET: Artūrs Visockis-Rubenis stāstīja, ka, komplektējot sastāvu, katrā spēlētājā tika saskatīta atbilstoša loma. Šķiet, tu ar savu tiki galā ļoti veiksmīgi. 

V.V.: Jā, protams. Lomu sadalījumu mēs viens otram nezinājām, bet katrs sevī iekšā zinājām savu lomu komandā. Katrs no mums savā specifikā pielika klāt savus procentus un tas kļuva par šo lielo rezultātu. Sudraba medaļas mums palīdzēja izcīnīt tieši lomas apzināšanās. 

TVNET: Paši izcīnījāt vietu nākamā gada pasaules U-19 čempionātā. Tas jau būs pavisam cits mērogs. Ja turpināsiet tikpat cītīgi strādāt un progresēt, ko varētu no šīs komandas sagaidīt pasaules čempionātā?  

V.V.: Viss būs atkarīgs no mums pašiem. Mēs pierādījām, ka varam cīnīties Eiropas čempionātā par medaļām. Viens gads kārtīga darba un ja pietiekoši gribēsim, būsim nopietni strādājuši, tad šai komandai viss ir iespējams...

Foto: LETA

TVNET: Saprotu, ka tev pašam tuvākajā laikā būs pārmaiņas klubu karjerā. Būs tev jauns ārvalstu kluba līgums. Vai vari pastāstīt ko vairāk?

V.V.: Jā, esmu jau parakstījis līgumu ar ārvalstu klubu. Tas ir ilgtermiņa līgums ar labu Spānijas klubu un oficiāls paziņojums sekos tuvākajās dienās. Manā karjerā tas būs liels pagrieziens un kaut kas pilnīgi jauns. Varu teikt, ka šis ir tas brīdis, kad esmu tam gatavs. 

18 gadus vecais Valters Vēveris Eiropas čempionātā vidēji spēlē guva 12,9 punktus un savāca 4,7 atlēkušās bumbas zem groziem. Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja «Valmiera Glass»/ViA komandu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu