Spānijas aizsardzības ministre paudusi nožēlu par incidentu ar Spānijas iznīcinātāja izšauto raķeti

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

 Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa telefonsarunā ar Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku paudusi dziļu nožēlu par incidentu, kad Spānijas iznīcinātājs virs Igaunijas nejauši izšāva raķeti, vēsta Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

"Mēs pārrunājām incidenta apstākļus un vienojāmies cieši sadarboties, lai atrastu raķeti un izmeklētu incidentu," Luika sacīto citē preses dienests.

Abi ministri uzsvēruši, cik svarīga loma ir NATO Baltijas valstu gais telpas patrulēšanas misijai, lai garantētu alianses drošību, un ir uzsvēruši, ka ir svarīgi šo misiju turpināt.

Jau vēstīts, ka Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā otrdien nejauši virs Igaunijas teritorijas izšāvis "gaiss-gaiss" tipa AMRAAM raķeti. Incidents noticis plkst.15.44 virs Igaunijas dienvidrietumiem pie Otepē pilsētas gaisa telpā, kas paredzēta mācībām, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Igaunijas Gaisa spēki meklē raķeti, kas, iespējams, nav pašiznīcinājusies un ir nokritusi zemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu