Mālmanis pievienojas uz Spānijas otro līgu izkritušajai Seviljas komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15.min.lt/LETA

Latviešu basketbolists Rinalds Mālmanis pievienojies Seviljas "Real Betis Energia Plus" vienībai, kas aizvadītajā sezonā no Spānijas augstākās līgas (ACB) izkrita uz pēc spēka otro līgu.

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais centra spēlētājs Mālmanis izcīnīja vietu ACB komandas Vitorijas "Baskonia" sastāvā. Spānijas augstākajā līgā viņš 19 spēlēs vidēji deviņās minūtēs guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt ULEB Eirolīgā viņš laukumā bija 11 mačos, astoņus no tiem sākot pamatsastāvā, un laukumā pavadīja vidēji 12 minūtes, kurās guva 2,5 punktus un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas.

Mālmanis pirms tam pārstāvēja savas dzimtenes vienību "Valmiera"/ORDO, bet augustā atgriezās "Baskonia" rīcībā. Sākotnēji bija paredzēts, ka viņš pārstāvēs Spānijas pēc spēka trešās līgas - "LEB Plata" vienību "Fundacion 5+11 Baskonia", taču negaidīti nonāca kluba pirmajā komandā.

Mālmanis Vitorijas kluba jaunatnes sistēmai pievienojās 2011.gadā un nākamās piecas sezonas pavadīja Spānijā, pārsvarā spēlējot valsts jaunatnes čempionātā, bet tiekot arī pieteikts ULEB Eirolīgas turnīram, kur gan laukumā neizgāja.

2015./16.gada sezonā Mālmanis spēlēja Spānijas trešās spēcīgākās līgas komandā "Araberri", bet 2016./2017.gada sezonā tika izīrēts "Valmiera"/ORDO komandai. Tiesa, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) Mālmanis ar augstu rezultativitāti neizcēlās, 35 spēlēs vidēji iemetot 2,6 punktus un savācot 1,9 bumbas zem groziem.

Savulaik četru vasaru garumā Mālmanis pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases, būdams viens no līderiem.

Ar septiņām uzvarām 34 spēlēs Seviljas komanda aizvadītajā sezonā ACB regulārajā čempionātā bija pēdējā no 18 vienībām un izkrita uz pēc spēka otro divīziju.

Seviljas klubā savus pirmos soļus profesionālajā basketbolā spēra nu jau par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu