Kreisās partijas Slovēnijas premjera amatam izvirza populistu līderi - bijušo komiķi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Mēģinot rast izeju no politiskā strupceļa, kas izveidojies pēc jūnijā notikušajām vēlēšanām, Slovēnijas kreisās partijas uz premjerministra amatu izvirzījušas bijušo komiķi Marjanu Šarecu.

Viņa kandidatūru līdz ar populistisko Marjana Šareca sarakstu (LMŠ) atbalsta vēl četras kreisās un kreisi centriskās partijas, kam kopīgi ir 43 no 90 deputātu vietām parlamentā.

Šī koalīcija cer izveidot mazākuma valdību ar galēji kreisās partijas "Levica" ("Kreisie") atbalstu.

Vai "Levica" atbalstīs Šareca mazākuma kabinetu, ir atkarīgs no partijas ierindas biedru balsojuma iekšējā referendumā, kura rezultāti būs zināmi piektdien.

3.jūnijā notikušajās parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguva centriski labējā Demokrātiskā partija (SDS), izcīnot 25 deputātu vietas.

Taču jūlijā konservatīvie atteicās no mēģinājuma veidot valdību, jo pārējās partijas atteicās sadarboties ar SDS.

Koalīcijas veidošanas iniciatīvu pārņēma (LMŠ), kas vēlēšanās ierindojās otrajā vietā.

Sagaidāms, ka balsojums par Šareca kandidatūru notiks līdz nākamās nedēļas beigām.

Ja viņš tajā uzvarēs, tad Šarecam būs dotas 15 dienas, lai iesniegtu parlamentam sava kabineta locekļu sarakstu, kam arī ir nepieciešama likumdevēju vairākuma piekrišana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu