Hārtlija trenētā "Avangard" mājas spēles aizvadīs Balašihā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Savas arēnas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas mājas spēles aizvadīs Piemaskavas pilsētā Balašihā.

Omskas arēnā ir radušās plaisas pamatos un šī celtne neatbilst drošas ekspluatācijas noteikumiem. Saprotot, ka mājas arēnu neizdosies laikus savest kārtībā, kluba vadība sāka meklēt citus risinājumus mājas spēļu aizvadīšanai, par piemērotāko izvēloties Balašihas variantu.

Savulaik Balašihā spēlēja KHL klubs MVD, bet pēdējos gados tur notikušas Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) un Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēles.

Kā vēl viens variants "Avangard" mājas spēļu arēnai tika izskatīta Krasnojarska un Mitišči, tomēr kluba vadība, ar līgas vadību vienojās par spēļu aizvadīšanu Maskavas piepilsētā, kur esošā arēna atbilst visām KHL reglamenta prasībām.

KHL vadībai tagad gan nāksies lauzīt galvu par izmaiņām kalendārā, kas tika sastādīts vēl ņemot vērā to, ka "Avangard" spēlēs Omskā. KHL klubiem, kuri dosies spēļu turnejā pa Sibīriju, tagad nāksies veikt papildus tālus lidojumus.

"Radās sarežģīta situācija, jo Omskas klubam īsā laika periodā vajadzēja atrast jaunu mājas spēļu arēnu, citādāk viņiem nāktos izlaist šo sezonu. Beigās tika atrast variants, kurš izskatās visoptimālākais līgai, klubam un līdzjutējiem," norādījis KHL viceprezidents hokeja jautājumos Georgijs Kobiļanskis.

Viņš norādīja, ka KHL darba grupa veiks nepieciešamās izmaiņas kalendārā. "Protams, "Avangard" piespiedu pārcelšanās uz citu reģionu sarežģīs visām komandām ceļošanas loģistiku, taču mēs ceram uz citu vienību vadības sapratni," sacīja KHL pārstāvis.

Pašlaik 57 gadus vecais Hārtlijs pavasarī ar "Avangard" parakstīja līgumu uz diviem gadiem, bet paralēli viņš turpinās vadīt arī Latvijas valstsvienību.

"Avangard" aizvadītajā sezonā ar zināmām grūtībām sasniedza Gagarina kausa izcīņu, kur Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 3-4 zaudēja Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu