Leitis vēlreiz labo Latvijas rekordu 400 metru skrējienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Leitis
Jānis Leitis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas skrējējs Jānis Leitis otro reizi divu dienu laikā laboja valsts rekordu 400 metru skrējienā, tomēr ar to bija par maz, lai trešdien Berlīnē iekļūtu Eiropas čempionāta finālā.

Latvijas sportists sacensības noslēdza 15.vietā, bet finālā iekļuva astoņi labākie.

Leitis pusfinālā distanci veica 45,53 sekundēs, par 0,03 sekundēm pārspējot savu rezultātu, kuru otrdien uzstādīja priekšsacīkstēs. Leitim jau iepriekš piederēja Latvijas rekords, jo pērn viņš Telavivā šo distanci veica 45,60 sekundēs.

Savā pusfināla skrējienā Leitis finišēja piektais, kamēr ātrākais bija Karols Zaļevskis no Polijas, kurš distanci veica 45,11 sekundēs, labojot personisko rekordu.

Finālā iekļuva skrējiena divi ātrākie dalībnieki, Leitim savā skrējienā no divnieka atpaliekot par 0,36 sekundēm.

Pusfinālā bija trīs skrējieni, no katra pa diviem labākajiem tiekot finālā, kur iekļuva arī nākamo divu labāko rezultātu īpašnieki. Lai turpinātu sacensības distanci vajadzēja veikt vismaz 45,14 sekundēs.

Priekšsacīkstēs Leitis uzrādīja piekto labāko rezultātu, taču no atlases kārtas tika atbrīvoti vairāki vadošie šīs distances skrējēji.

Pašlaik 29 gadus vecais Leitis 2010.gadā debitēja Eiropas čempionātā, piedaloties tāllēkšanas sacensībās. Divus gadus vēlāk viņš jau startēja trīs disciplīnās - tāllēkšanā, 400 metru sprintā un 4x100 metru stafetē. Tieši 400 metros viņš sasniedza savu labāko rezultātu, izcīnot devīto vietu.

Trešdien pusfinālu 400 metros sasniedza Gunta Latiševa-Čudare, bet šķēpmešanas sacensību finālā iekļuva Rolands Štrobinders, kamēr Gatis Čakšs un Patriks Gailums nepārvarēja kvalifikāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu