"Force India" paglābjas no maksātnespējas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda "Force India" izvairījusies no maksātnespējas, kas šīs vienības darbiniekiem ļaus saglabāt darbu.

"Force India" vienību glābs investoru grupa, kuras priekšgalā ir pašreizējā "Williams" pilota, kanādieša Lensa Strola tēvs Lorenss, kuram ir miljardiera statuss. Līdz ar to komandas nākotne pašlaik kļuvusi gaišāka, kas darbu ļaus saglabāt 405 tās darbiniekiem.

Komandas maksātnespējas process tika uzsākts jūlijā.

Šovasar prasību tiesā pret "Force India" iesniedza šīs komandas meksikāņu pilota Serhio Peresa pārstāvji, jo vienība braucējam esot parādā vairākus miljonus dolāru. Tiesa, pats braucējs norādīja, ka šāds solis sperts, lai glābtu komandu, jo viens no kreditoriem vēlējies vienību slēgt.

Investoru piesaiste "Force India" ļaus ne tikai beigt maksātnespējas procesu un saglabāt darbavietas, bet arī tiks samaksāti visi parādi kreditoriem un nodrošināts finansējums nākotnei.

Netiek izslēgts, ka "Force India" komandā nākamsezon varētu braukt tieši 19 gadus vecais Strols.

Par spīti naudas problēmām "Force India" Konstruktoru kausā pašlaik ieņem sesto vietu.

Šī komanda pirmo sezonu F-1 čempionātā aizvadīja 2008.gadā, bet pie uzvarām līdz šim nav tikusi, bet sešas reizes šīs vienības piloti kāpuši uz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu