Latvijas volejbolisti vēlreiz uzvar Zviedriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trešdien pēdējā pārbaudes spēlē sporta namā "Daugava" vēlreiz uzvarēja Zviedrijas valstsvienību.

Āvo Kēla trenētā Latvijas izlase svinēja panākumu ar rezultātu 3-1 (25:23, 22:25, 25:18, 25:20). Abas komandas savā starpā tikās arī otrdien, kad mājinieki arī bija labāki ar rezultātu 3-1 (25:22, 25:23, 25:27, 25:22).

Trešdienas cīņā Latvijas izlasē pa 13 punktiem guva Edvarts Buivids un Hermans Egleskalns, 12 punktus pievienoja Atvars Ozoliņš, bet 11 punktus Toms Švans.

Viesiem ar 13 punktiem izcēlās Viktors Lindberjs.

Pirmā seta sākumā Latvija nokļuva iedzinējos ar 1:4, taču ātri atspēlējās un panāca 10:8, bet pēc labas Švana serves un Andreja Zavorotnija darbības uzbrukumā izdevās panākt arī 19:14. Zviedri gan nepadevās un starpību samazināja, taču pirmo setu uzvarēja mājinieki.

Otrajā setā gandrīz visu laiku nelielā vadībā bija viesi, panākot 13:8 savā labā. Atspēlēties latviešiem neizdevās, viesiem mačā panākot izlīdzinājumu. Savukārt trešajā setā zviedri atkal bija vadībā ar 4:1, taču Buivids drīz panāca neizškirtu – 10:10, bet pēc mirkļa ar eisu pa pretinieku libero izvirzīja "vilkus" pirmo reizi vadībā setā - 12:11. Turpinājumā teicami servēja Švans, kurš ar četriem eisiem no 15:14 panāca 21:14, seta beigās Latvijai droši nosargājot pārsvaru.

Visbeidzot ceturtajā setā Latvijas volejbolisti atspēlējās no 0:5, svinot panākumu visā mačā.

Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā viesos trīs pārbaudes spēlēs tikās ar Portugāli, izcīnot divas uzvaras. Pirmajā mačā Latvija uzvarēja trīs setos, otrajā cīņā zaudēja piecos, bet trešajā mačā revanšējās piecu setu cīņā.

Latvijas volejbola izlase 15.un 19.augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

Latvijas volejbola izlases kandidāti:

Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūder (Jēkabpils "Lūši"), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("Usti nad Labem", Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs ("Jovens Fonte Bastardo", Portugāle), Jānis Jansons, Atvars Ozoliņš, Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška, Aleksandrs Avdejevs (visi - RTU/"Robežsardze"), Ingars Ivanovs (Karēlijas "Hurmos", Somija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu