Sevastova atspēlē divas mačbumbas un uzvar olimpisko čempioni Pudžu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien izcīnīja grūtu uzvaru Monreālas WTA "Premier" vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlē pret Moniku Pudžu no Puertoriko, otrā seta taibreikā atspēlējot divas mačbumbas.

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Sevastova, kura WTA rangā ir 19.vietā, izcīnīja uzvaru pret ranga 70.pozīcijā esošo Pudžu ar rezultātu 4-6, 7-6 (11:9), 6-1.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 105 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā Sevastova mērosies spēkiem ar ranga desmito raketi Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Pirmajā setā Sevastova divas reizes ieguva breika pārsvaru, taču abas reizes uzreiz to zaudēja, savukārt Pudža desmitajā geimā trešo reizi setā guva punktu liepājnieces servē, kas ļāva mačā izvirzīties vadībā.

Otrā seta sākumā Sevastova nokļuva iedzinējos ar 0-2, taču tūdaļ panāca izlīdzinājumu, turpinājumā kortā risinoties ļoti līdzīgai cīņai. Tuvojoties seta izskaiņai Sevastova atkal divas reizes ieguva breika pārsvaru un iespēju izservēt setu, taču abos gadījumos tas viņai neizdevās, tāpēc nācās spēlēt taibreiku.

Tajā sākumā labāka bija Pudža, panākot 5:3, bet Sevastova atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas, panākot 6:5. Nākamos divus punktus guva Pudža, tiekot arī pie pirmās mačbumbas, taču to, tāpat kā vēl vienu, viņa atspēlēja, beigās ar trešo setbumbu arī uzvarot taibreiku.

Savukārt trešajā setā Pudža salūza un vairs nespēja izrādīt sīvu pretestību, Sevastovai triumfējot ar 6-1.

Abām sportistēm šī bija otrā savstarpējā spēle karjerā, Latvijas tenisistei šogad Indianvelsas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā gūstot uzvaru ar 6-2, 2-6, 6-1.

Sākotnēji Sevastovai Monreālas turnīra otrajā kārtā bija paredzēts duelis ar Garvinji Mugurusu, taču spāniete traumas dēļ atsauca savu dalību no turnīra.

Mugurusa pagājušajā nedēļā guva rokas savainojumu un viņai vēl nepieciešams laiks traumas sadziedēšanai. Tādējādi otrajā kārtā vietu kā laimīgā zaudētāja ieņēma Pudža, kura sākotnēji nepārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Pudžas labākais sasniegums šogad ir Sidnejas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfināla sasniegšana gada sākumā, bet viņas karjeras spožākais panākums ir triumfs 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Sevastova pirmdien Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā nepilnas stundas laikā ar rezultātu 6-1, 6-0 sagrāva Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču.

Latvijas tenisiste aizpagājušajā nedēļā nepabeidza Maskavas WTA "International" sērijas turnīru, bet vēl pirms tam viņa triumfēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Pērn šajā turnīrā, kas dāmām notika Toronto, Sevastova zaudēja pirmajā kārtā.

Latvijas dāmu tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (8:6), 1-6, 2-6 piekāpās Lielbritānijas šobrīd labākajai pārstāvei Johannai Kontai.

Tāpat Sevastova otrdien pārī ar ukrainieti Eļinu Svitoļinu cieta zaudējumu šī paša turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā, kamēr Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko kopā ar Ludmilu Kičenoku no Ukrainas tikusi otrajā kārtā.

Tikmēr vienspēlēs pasaules ranga 11.rakete Ostapenko otrdien trīs setu mačā ar 7-6 (8:6), 1-6, 2-6 zaudēja Lielbritānijas šobrīd labākajai pārstāvei Johannai Kontai, kura rangā atrodama 43.vietā.

Kanādā notiekošā turnīra jeb "Rogers Cup" specifika ir tāda, ka pāra gados dāmas sacenšas Monreālā, bet nepāra gados Toronto. Savukārt vīri pāra gados spēlē Toronto, bet nepāra gados Monreālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu