«Prego» - trīs eiropuiši (79)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirodziesma 2005. No šodienas Neatkarīgā sāk iepazīstināt ar Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināla dalībniekiem. Pirmie koncertā uzstāsies trīs puiši no grupas «Prego». Šķiet, klausītājiem grupas «Prego» vārds vairs nav svešs: viņi bijuši uz skatuves gan sestdien notikušajā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2004 pasniegšanas ceremonijā, gan Muzikālās bankas finālkoncertā, viņu dziesma skan radiostacijās. Taču piedalīšanās eiroatlases finālā 26. februārī Ventspilī nenoliedzami būs šo puišu lielākais panākums.

Grupas dzimšanas brīdis ir 2004. gada vasara, kad, izturot vairākas konkursa kārtas, līgatnietis Kalvis Jenčs (18 gadu), Ivo Grīsniņš-Grīslis (19) no Jaunjelgavas un rīdzinieks Olafs Vēveris (16) kļuva par pilntiesīgiem "Prego" dalībniekiem. Patlaban latvju radiostacijās dzirdams gan grupas debijas singls "Ātrāk!", kas tapis sadarbībā ar vācu un skandināvu producentiem, gan Emīla Dārziņa Melanholiskā valša versija. Drīzumā klausītāju vērtējumam tiks nodota arī savulaik Edgara Zvejas iedziedātā Šūpuļdziesma, kas vairāk nekā četrdesmit gadu ik vakaru ieskandināja Latvijas Radio vakara pasaciņu. Šogad paredzēts izdot arī albumu. Eirovīzijā Prego piedalīsies ar dziesmu "We Are One", tās mūzikas autors ir Ivo, bet teksta – Olafs. "Mans dzīves moto – Don"t worry, be happy! [Neuztrauciens, esi laimīgs.] Patīk viss aizliegtais, tāpēc vilina ekstrēmais sports, sevišķi skijorings. Labu adrenalīnu gūstu uz skatuves, notiekot enerģijas apmaiņai ar publiku. Mani atdzīvina rokenrols," sevi raksturo Ivo. Šķēpmetējs Olafs par sevi saka, ka ir "pilnīgs, absolūts un nelabojams debesīs blenzējs un romantiķis". Dziedāt viņš varot kaut vai pats sev – vientuļā pļavā vai pārpildītā skolas gaitenī. Šķiet, visambiciozākais no trijotnes ir Kalvis, kura klusākais sapnis esot ne vairāk un ne mazāk – kādreiz uzstāties La Scala. "Manu dzīvi pilnībā aizņem akadēmiskās dziedāšanas studijas Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā," stāsta Kalvis. Retajās brīvdienās viņš braucot ar skrituļslidām, kā arī sastopams deju klubos.

Nacionālās atlases finālā «Prego» iebalsoja skatītāji, nevis žūrija, un, tā kā tieši auditorija pie TV ekrāniem noteiks dziesmu, kas pārstāvēs Latviju konkursa finālā Kijevā, šīs trijotnes izredzes vērtējamas itin augstu.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu