Oranžais brīdinājums: Gaidāms vairāk nekā +30 grādu karstums teju visā Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

​Prognozējot gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +33 grādiem, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ceturtdien visā valstī izsludinājis oranžās krāsas brīdinājumu.

Sinoptiķi prognozē, ka +30 grādus gaisa temperatūra ceturtdien nesasniegs tikai vietām valsts austrumos un vietām jūras malā.

Diena būs sausa un ar nelielu mākoņu daudzumu. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, spēcīgāk tas pūtīs valsts rietumos.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem un dienvidu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 11 metriem sekundē.

Vēl plkst.5 no rīta Latvijā laiks bija ciešams: no +12 grādiem Madonā līdz +22 grādiem Kolkā, kā arī Liepājas un Rīgas ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Rīts ir sauss un saulains, debesis pārsvarā skaidras. Austrumlatvijā pūš pavisam lēns vējš, Kurzemē - mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Arī Rīgā saulains laiks, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā no +17 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +22 grādiem pilsētas ziemeļos.

Sagaidāms, ka deviņos rītā visā valstī gaiss sasils līdz +20..+25 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija no +25 grādiem Kolkā un +26 grādiem vietām valsts austrumos līdz +30..+31 grādam daudzviet Kurzemē un Zemgalē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.augustā bija +38 grādi Vācijā, Spānijā un Melnkalnē, kā arī +40 grādu Kiprā, savukārt Zviedrijas dienvidos termometra stabiņš pakāpās līdz +34,5 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu 0..+1 grāds kalnos Islandē un Alpu virsotnēs.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 762-764 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 766-767 milimetriem Latgalē.

Spēkā ne tikai sinoptiķu brīdinājums par lielu karstumu, bet arī par augstu ugunsbīstamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu