Čīles eksprezidente Bačeleta izraudzīta ANO augstā cilvēktiesību komisāra amatam

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs trešdien izraudzījās bijušo Čīles prezidenti Mišelu Bačeletu ANO augstā cilvēktiesību komisāra amatam.

ANO preses sekretāra vietnieks Farhans Haks paziņoja par šo izvēli, kas vēl ir jāapstiprina ANO Ģenerālajai asamblejai, kurā ir 193 dalībvalstis.

Diplomāti sacīja, ka ANO ģenerālsekretāra vietniece Amina Mohammeda jau otrdien pateikusi vēstnieku grupai par šo Gutērreša lēmumu. Par Bačeletas izraudzīšanu tika paziņots pēc tam, kad Mohammeda trešdien konsultējās ar ANO reģionālo grupu vadītājiem.

Bačeleta ir kļuvusi pazīstama kā sieviešu tiesību aizstāve.

Viņa bija pirmā sieviete Čīles prezidenta amatā no 2006. līdz 2010.gadam un vēlreiz ieņēma šo amatu no 2014.gada līdz šī gada 11.martam. Kad ANO Ģenerālā asambleja 2010.gadā izveidoja ANO Sieviešu lietu aģentūru, viņa bija pirmā tās vadītāja līdz 2013.gadam.

Ja Bačeleta tiks apstiprināta ANO augstā cilvēktiesību komisāra amatā, viņa tajā nomainīs Jordānijas diplomātu Zeidu Raadu al Huseinu, kura amata termiņš beigsies 31.augustā.

Bačeleta ir vientuļā māte un sociāliste, kas bija ieslodzīta cietumā Augusto Pinočeta diktatūras laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu