Austrālija atņem pilsonību pieciem "Islāma valsts" kaujiniekiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Par karošanu džihādistu grupējuma "Islāma valsts" rindās Irākā un Sīrijā pieciem cilvēkiem atņemta Austrālijas pilsonība, ceturtdien pavēstīja amatpersonas, norādot, ka valsts bez viņiem būs labāka vieta.

Pirms viņiem Austrālijas pilsonība atņemta arī bēdīgi slavenajam Haledam Šarufam, kurš nonāca ziņu virsrakstos pēc tam, kad tviterī bija publicējis fotogrāfiju, kurā redzams viņa dēls, turot nocirstu galvu. Viņi ir vienīgie Austrālijas pilsoņi, kuriem pilsonība atņemta atbilstoši stingrajiem pretterorisma likumiem.

"Es varu apstiprināt, ka vēl pieci indivīdi pārstājuši būt Austrālijas pilsoņi, jo viņi ārzemēs sasaistījušies ar "Islāma valsti"," teikts Austrālijas iekšlietu ministra Pītera Datona paziņojumā.

"Pamatu pamatos pilsonībai ir nepieciešama uzticība šai valstij. Šie pieci dubultpilsoņi ir rīkojušies pretēji Austrālijas interesēm, sasaistoties ar terorismu un faktiski izvēloties pamest Austrālijas kopienu."

Pieci pilsonību zaudējušie ir 20 līdz 40 gadus veci.

"Tā kā viņi neatgriezīsies, Austrālija ir kļuvusi pa drošāku vietu," sacīja ministrs.

"Islāma valsts" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu