Taifūns Japānā izraisa spēcīgus vējus, traucēta transporta satiksme

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz ar taifūnu "Shanshan" Japānas austrumus ceturtdien sasnieguši spēcīgi vēji un krastā bango augsti viļņi. Stihijā ievainoti vairāki cilvēki, vietām pazudusi elektrība un nodarīti postījumi ēkām.

Negadījumos, kas saistīti ar laika apstākļiem, Japānas austrumos ievainoti vairāki cilvēki, bet 1800 mājsaimniecībās pazudusi elektrība, vēsta raidorganizācija NHK.

Šīs sezonas 13.taifūna ārējai malai skarot Tokiju un tās reģionu, aptuveni 100 lidojumi un daži vilcienu reisi atcelti vai aizkavēti.

Plkst.8 pēc vietējā laika vētras acs atradās 60 kilometrus uz austrumiem-dienvidaustrumiem no Mito pilsētas. Tā pārvietojās uz ziemeļiem ar ātrumu 15 kilometri stundā. Vēja ātrums sasniedza 126, brāzmās - 180 kilometrus stundā (attiecīgi 35 un 50 metrus sekundē), vēsta Meteoroloģijas dienests.

Sinoptiķi arī brīdina, ka viļņu augstums var sasniegt desmit metrus.

Japāna šobrīd vēl tika atgūstas pēc šīs vasaras smagajiem plūdiem un svelmes.

Pirms mēneša spēcīgās lietusgāzes Japānas rietumos izraisīja plūdus un zemes nogruvumus. Dzīvību zaudēja 225 cilvēki, 11 ir pazuduši bez vēsts.

Jūlija svelmē, kad gaisa temperatūra sasniedza 40 grādus, nepārciešot karstuma dūrienu, dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 cilvēki, liecina varasiestāžu aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu