Menedžeris: Usika un Džošua cīņu atcerēsies kā Ali un Freizera dueli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/Imago/Scanpix/TVNET kolāža

Ukrainas boksera Oleksandra Usika cīņu pret smagsvaru čempionu Entoniju Džošua no Lielbritānijas atcerēsies kā leģendāro amerikāņu Muhameda Ali un Džo Freizera dueli, uzskata Usiku pārstāvošās kompānijas K2 ģenerāldirektors Aleksandrs Krasjuks.

Usiks kļuvis par absolūto čempionu pirmajā smagajā svarā (kategorijā līdz 90,7 kilogramiem), savukārt Džošua patlaban ir trīs pasaules čempionu jostu īpašnieks smagajā svarā.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Usiks kļuva par čempionu smagajā svarā (pirmais smagais svars starp profesionāļiem), savukārt Džošua izcīnīja zeltu supersmagsvaru kategorijā.

"Cīņa pret Entoniju Džošua ir tāda veida, kas noteikti ieies vēsturē. Viņi abi ir olimpisko spēļu čempioni. Divas harizmātiskas personības, kuras pievērsīs pasaules uzmanību," portāls "Boxing Scene" citē Krasjuku.   

Usika pārstāvis ir pārliecināts, ka cīņu pret Džošua pasaule atcerēsies tāpat kā divus citus leģendārus dueļus - Ali pret Freizeru un Maiks Taisons pret Evanderu Holīfildu.

Ali un Freizers savā starpā 70. gados cīnījās trīs reizes, pirmais no dueļiem tika nodēvēts par "Gadsimta cīņu". Savukārt 90. gados divas reizes ringā tikās Taisons pret Holīfildu. Daudziem spilgtāk atmiņa palikusi otrā cīņa, kurā Taisons iekoda Holīfildam ausī.

"Cilvēki atcerēsies šo cīņu kā dueļus Ali pret Freizeru un Taisons pret Holīfildu," sacīja Krasjuks. "Ir vēl pāragri runāt [sīkāk par cīņu pret Džošua], jo jāpaveic vēl ļoti daudz lietu, lai šī cīņa varētu notikt."

Pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijā Usika īpašumā ir leģendārā Muhameda Ali trofeja, WBO, WBC, IBF un WBA Super jostas, kā arī prestižā žurnāla «The Ring» josta. Gaidāms, ka viņš nākamo cīņu aizvadīs pret britu Toniju Beljū.

Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/LETA

31 gadu vecā ukraiņa kontā ir 15 profesionālas cīņas ar 11 nokautiem. Savukārt Džošua profesionāla boksera karjerā aizvadījis 21 cīņu, 20 no tām uzvarot ar nokautu. Abi vēl ne reizi nav zaudējuši. 

28 gadus vecā Džošua īpašumā patlaban ir WBA, IBF un WBO smagsvaru čempionu jostas. 22. septembrī viņam paredzēta cīņa Vemblija stadionā (Londona) pret krievu Aleksandru Povetkinu, kurš ir obligātais WBA čempiona jostas pretendents.

Jau vēstīts, ka Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis alkst revanša cīņas pret Usiku, kuram viņš janvārī piekāpās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu