Skaudras ģimenes konflikta ainiņas: Imantā vīramāte izsauc policiju, lai pārmācītu vedeklu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgā, Imantas apkaimē, policisti šonedēļ izšķīruši vīramātes un vedeklas vardarbīgu konfliktu, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Pirmdien policija saņēma informāciju no kādas sievietes, kurai bija izcēlies konflikts ar dēla dzīvesbiedri. Vedekla strīda laikā ziņotājai bija iesitusi pļauku.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa abas konfliktā iesaistītās personas.

Izsaucēja kā galveno strīda iemeslu atklāja, ka vedekla neļaujot izvest pastaigāties mazmeitu. Savukārt bērna māte papildināja, ka notikuma dienā paziņojusi par drīzumā plānoto dzīvesvietas maiņu. Savukārt attiecībā par pārmetumiem saistībā ar bērnu sieviete atcirta, ka viņas meita esot no pirmās laulības, nevis no izsaucējas dēla. Vedekla sadzīvē esot manījusi, ka sieviete pret viņas meitu attiecoties ne pārāk labi, tāpēc arī liegusi bez viņas ziņas meitu kaut kur vest.

Tāpat vedekla atklāja, ka mīļotais kategoriski atteicies dzīvot atsevišķi no mātes, jo viņa regulāri pieverot acis uz dēla dzeršanu. Arī sirmā kundze nav vēlējusies dēlu laist dzīvot atsevišķi.

Sākušies pārmetumi gan par viņas vēlmi šķirt ģimeni, gan par to, ka viņa esot slikta māte savai meitai. Vedekla atklāja, ka strīda laikā tik tiešām vīra mātei iesitusi pļauku.

Pārrunu laikā abas sievietes vienā telpā nespēja atrasties, jo viena par otru izteicās aizskaroši. Likumsargi nolēma veikt pārrunas ar katru atsevišķi, taču vīramāte ik pa laikam ienāca istabā un mazmeitas klātbūtnē sāka rupjiem izteicieniem lamāt dēla mīļoto. Pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem nievas un draudus par nepatikšanām darba vietā saņēma arī likumsargi.

Ņemot vērā, ka mājoklī atradās mazgadīga persona, policisti par notikušo izjautāja arī viņu.

Bērns apstiprināja radinieku teikto, ka konfliktu neesot dzirdējusi, tomēr meitene atklāja, ka ir bijuši vairāki citi konflikti, kuros tēvs pret māti ir pacēlis roku. Meitene atzina, ka vecākus visai bieži sanaidojot tieši vecmāmiņa, jo viņa tēvam regulāri stāstot, cik māte esot slikta.

Blakus istabās sēdēja abu sieviešu dzīvesbiedri, kuri par notiekošo nelikās ne zinis. Uz pārrunām aicināts arī pats izsaucējas 37 gadus vecais dēls, taču arī vīrietis savos izteikumos pret mīļoto izteicās visai agresīvi.

Ņemot vērā, ka saņemta informācija par iespējamu vardarbību ģimenē un mājoklī valdīja nelabvēlīga gaisotne bērnam, sievietei ar meitu vairākkārtīgi piedāvāts doties uz krīzes centru, taču viņa no šādas iespējas atteicās.

Pēc vairāk kā divu stundu pārrunām konfliktā iesaistītās personas nomierinājās.

Lietas materiāli saistībā ar iespējamu emocionālu vardarbību pret bērnu nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai un nepieciešamības gadījumā sociālā dienesta piesaistīšanai.

Nākamajā dienā uz notikuma vietu tika norīkota patruļa atkārtotai bērna dzīves apstākļu izvērtēšanai. Dzīvokļa durvis neviens neatvēra, taču pie tā logiem pienāca sirmgalve un viņas dēls.

Abas manāmā alkohola reibumā esošās personas paskaidroja, ka sieviete ar meitu nākamajā dienā paņēmusi mantas un aizbraukusi pie radiniekiem ārpus Rīgas. Policisti sazvanīja sievieti, kura apstiprināja, ka ar viņu un meitu viss esot kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu