Sprādzienā Siguldā cietis Latvijas U-18 izlases basketbolists Dāvids Vīksne

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Siguldas novadā gāzes izraisītajā sprādzienā cietis Latvijas U-18 izlases basketbolists Dāvids Vīksne, portālam TVNET apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Trešdien, 8. augustā, ap plkst.21 tika saņemts izsaukums uz Siguldas pagastu, kur kādā dzīvojamā mājā gāzes noplūdes rezultātā bija noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas nogruvums 200 kvadrātmetru platībā, vēstīja LETA.

"Pašlaik mūsu darbinieki ir uz vietas, bet stāvoklis saskaņā ar ārsta teikto šobrīd ir smags. Viņš atrodas Rīgā apdegumu centrā. LBS vērtē, ko darīt šādā situācijā. Ceram, ka situācija uzlabosies, bet šobrīd nav diez ko labi," portālam TVNET sacīja Voins.

Vīskne bija viens no Latvijas U-18 izlases dalībniekiem, palīdzot komandai izcīnīt sudraba godalgas pašu mājās notikušajā Eiropas čempionātā, tādējādi sasniedzot labāko rezultātu šī vecuma izlašu vēsturē. 

Nelaime notikusi Siguldas pagasta "Plinkās", kur sagruvusi vasaras dzīvojamās ēkas siena. Sprādziena rezultātā cietuši divi cilvēki - 17 gadus vecais basketbolists un 1971.gadā dzimis vīrietis.

Gāzes izraisītajā sprādzienā cietusī māja bijusi ģimenes vasaras mītne, aģentūru LETA ceturtdien informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

Šodien pašvaldības Sociālā dienesta pārstāvji atkārtoti ir sazinājušies ar ģimeni, lai informētu par pieejamo palīdzību veselības uzlabošanai, mantas atjaunošanai. Tāpat cietušajiem pieejamas psihologa konsultācijas, bet pašlaik ģimene atbildi par nepieciešamo palīdzību nav sniegusi.

Sākotnējā informācija liecina, ka sprādziens noticis brīdī, kad telpā, kurā atradās gāzes iekārta, ieslēgta gaisma, taču sprādziena apstākļu skaidrošanai sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu