“Tautumeitas” prezentē singlu “Sadziedami” un izsludina papildkoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Etnomūzikas grupa “Tautumeitas” saviem klausītājiem piedāvā singlu “Sadziedami”, kas tapis sadarbībā ar producentu Reini Sējānu. Tieši “Sadziedami” ir izvēlēta kā pirmā dziesma latviskākās un sievišķīgākās grupas debijas albumā ar nosaukumu “Tautumeitas”, kas tika prezentēts 30. maijā. Kopš albuma izdošanas brīža, tas veiksmīgi saglabā augstākās vietas Latvijas pārdotāko albumu topos.  

“Būsim godīgi - mēs nezinām, kas notiks. Ar mums un starp mums. Vienīgais, kas var būt īsts ir tagadne un uzmanība, ko cits citam veltām,” stāsta dziesmas mūzikas autore Lauma Bērza.

“Tautasdziesma, no kuras iedvesmojoties tapis dziesmas piedziedājums, ir tradicionālās daudzbalsības paraugs. Tieši daudzbalsīga dziedāšana ir mūsu īpašais kultūras dimantiņš, kurš atspoguļo prasmi, apzinoties katram savas stiprās un vājās puses, būt kopā, saliet balsis vienā skaņā, nejautājot, kas notiks tālāk.”

Līdz ar singla “Sadziedami” prezentāciju, ir izsludināts arī grupas “Tautumeitas” koncerta Rīgā papildkoncerts, kurš notiks 29. septembrī koncertzālē “Palladium”.

Biļetes ir iespējams iegādāties www.ekase.lv.

Grupa “Tautumeitas” izveidojās 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie Tautumeitām, līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu. 

Šā gada sākumā “Tautumeitas” ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums par kopprojektu ar dūdu un bungu grupu “Auļi”. Maija sākumā tika izdots grupas pirmais videoklips dziesmai “Pāde”, bet jau 30.maijā Mūzikas namā “Daile” notika debijas albuma “Tautumeitas” prezentācija. Grupa veiksmīgi koncertē kopš pagājušā gada, kad plašāku atpazīstamību ieguva, piedaloties TV3 šovā X Faktors, kura laikā arī uzsāka sadarbību ar producentu Reini Sējānu.

Dziesma ir pieejama iTunes, Spotify, Deezer u.c. mūzikas straumēšanas vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu