Piektdien visā Eiropā streikos "Ryanair" piloti; jau atcelti 400 reisi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nīderlandes tiesa ceturtdien atļāvusi Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" pilotiem Nīderlandē pievienoties piektdien plānotajiem streikiem Eiropā. "Ryanair" piloti vairākās Eiropas valstīs piektdien rīko koordinētu 24 stundu streiku, ietekmējot desmitiem tūkstošu pasažieru plānus.

"Ryanair" piloti Nīderlandē trešdien paziņoja, ka pievienosies streikam, bet aviokompānija vērsās tiesā ar lūgumu nobloķēt šo mēģinājumu.

Tiesnesis nolēma, ka streiks var notikt.

'Ryanair" piloti kopumā streiko piecās valstīs, ziņo raidorganizācija BBC. "Ryanair" paziņojis, ka streika dēļ nācies atcelt 400 no 2400 lidojumiem, kas piektdien plānoti Eiropā. Streiks skars aptuveni 55 000 pasažieru.

Vācijā atcelti 250 lidojumi, bet Nīderlandē 22 avioreisi.

Piektdien streikot solījuši arī "Ryanair" piloti Īrijā, Zviedrijā un Beļģijā.

Streika dēļ "Ryanair" piektdien atcēlis arī reisus no lidostas "Rīga" uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli un Vācijas pilsētām Berlīni un Brēmeni. Attiecīgi piektdien atcelti arī "Ryanair" reisi no šim trim pilsētām uz Rīgas lidostu.

"Ryanair" jau pagājušajā mēnesī skāra vairāki streiki, kas Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā ietekmēja 600 lidojumus.

Arodbiedrības skaidro, ka to prasības pēc algu palielināšanas un darba nosacījumu uzlabošanas nav sadzirdētas, un pēc vairāku mēnešu ilgušām sarunām nav panākts progress.

Arodbiedrības pieprasa, lai "Ryanair" savu personālu nodarbinātu saskaņā ar to valstu nacionālo likumdošanu, kur uzņēmums darbojas, nevis atbilstoši Īrijas likumiem. Arodbiedrības arī vēlas, lai ar brīvā līguma darbiniekiem līgumi tiktu slēgti uz tādiem pašiem nosacījumiem kā ar "Ryanair" pastāvīgajiem darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu