Biržu indeksiem dažādas tendences, naftas cenas sarūk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules biržu indeksu dinamikā ceturtdien bija dažādas tendences, bet tie maz mainījās, turpinoties tirdzniecības konfliktam starp ASV un Ķīnu.

ASV dolāra vērtība pieauga dienu pirms tam, kad tiks publicēti ASV patēriņa cenu indeksa dati par jūliju. Šie dati tiks uzmanīgi vēroti, lai novērtētu, vai ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) šogad vēl divas reizes palielinās procentlikmes, kas ir gaidāms.

"Jaunākās ekonomikas ziņas, tai skaitā pagājušās piektdienas ziņojums par ASV nodarbinātību, pastiprināja uzskatu, ka ASV ekonomika atrodas uz ļoti stingra pamata un ka FRS, domājams, turpinās palielināt ASV aizņemšanās izdevumus stabilā tempā," sacīja "Commonwealth FX" analītiķis Omers Esiners.

"Patēriņa cenu indeksa palielināšanās par vēl vienu mēnesi piektdien var būt katalizators, kas nostiprinātu prognozes par vēl divām dolāru atbalstošām FRS procentlikmju paaugstināšanām šogad un palielinātu ASV dolāra vērtību."

Eirozonas galvenie biržu indeksi tikpat kā nemainījās vai nedaudz pieauga, bet Londonas biržas indekss kritās, palielinoties britu māciņas kursam pret eiro, kas potenciāli kaitē Liebritānijas daudznacionālo firmu konkurētspējai. Volstrītas indeksi lielākoties saruka.

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" akcijas cena kritās par 4,8% pēc ziņām, ka ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) veic izmeklēšanu par šo firmu pēc tās vadītāja Īlona Maska otrdienas paziņojuma tviterī, ka viņš apsver iespēju pārtraukt "Tesla Motors" akciju kotēšanu biržā.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās kritās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru kritās, britu mārciņas kurss pret dolāru saruka, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena ceturtdien kritās par 1,13 ASV dolāriem līdz 66,81 dolāram par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 0,21 dolāru līdz 72,07 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien kritās par 0,2% līdz 25 509,23 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,1% līdz 2853,58 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par mazāk nekā 0,1% līdz 7891,78 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par 0,5% līdz 7741,77 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 pieauga par 0,3% līdz 12 676,11 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 pieauga par mazāk nekā 0,1% līdz 5502,25 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien kritās no 1,1610 līdz 1,1529 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru saruka no 1,2882 līdz 1,2826 dolāriem par mārciņu, bet dolāra vērtība attiecībā pret jenu palielinājās no 110,98 līdz 111,09 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu