Kurzemē no rīta vairāk nekā tūkstoš zibens spērienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Piektdienas rītā Kurzemes rietumu daļu turpina šķērsot negaisa mākoņi, kas virzās no dienvidiem uz ziemeļiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar "Blitzortung.org" datiem no plkst.6 līdz 8.30 Kurzemes rietumos un jūrā pie Kurzemes reģistrēti aptuveni četri tūkstoši zibens uzplaiksnījumu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Pāvilostas novērojumu stacijā negaisa laikā reģistrētas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Ar pērkona negaisu saistīts īslaicīgs, bet intensīvs lietus.

Pērkona negaiss no rīta šķērsoja Liepāju, un no dienvidiem pilsētai tuvojas jauni mākoņi. Lietus un negaisa mākoņi tuvojas arī Ventspilij.

Citviet Latvijā piektdienas rītā ir sauss un saulains laiks, paaugstinās gaisa temperatūra un pastiprinās vējš.

Jau ziņots, ka atbilstoši sinoptiķu prognozēm piektdien Rietumlatvijā iespējams pērkona negaiss ar lokālu vētru, intensīvu lietu un krusu. Lielākais stihijas risks prognozēts vēlā pēcpusdienā un vakarā Kurzemē un Zemgales rietumu daļā.

Pārējā valstī piektdien saglabāsies sauss un pārsvarā saulains laiks. Gaiss sakarsīs līdz +28..+33 grādiem un dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12-17 metru sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu