"Spartaks" aizsargs Ošs: "Sūduva" aizsardzībā nepieļāva kļūdas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas kluba Marijampoles "Sūduva" futbolisti ceturtdien UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas spēlē Rīgā pret Latvijas čempionvienību Jūrmalas "Spartaks" dzelžaini darbojās aizsardzībā un nepieļāva kļūdas, tomēr atbildes spēlē ir visas iespējas situāciju labot un izcīnīt uzvaru divu maču summā, uzskata jūrmalnieku komandas aizsargs Mārcis Ošs.

"Spartaks" ceturtdien "Skonto" stadionā ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja Lietuvas čempionei Marijampoles "Sūduva".

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Lietuvā.

"Noteikti labāks rezultāts šobrīd būtu 0:0, bet arī 0:1 nav pati trakākā situācija. Jā, tas ir zaudējums, bet tas nav tik sāpīgs, lai mēs nevarētu pārvarēt šo kārtu," pēc mača sacīja Ošs. "Tagad ir kārtīgi jāpastrādā un jāizpēta viņu darbības. Otrajā puslaikā "Sūduva" nosēdās ļoti zemu un mums neizdevās tikt līdz viņu vārtiem, tāpēc ir, pie kā piestrādāt, lai gūtu vārtus."

Vienīgie vārti ceturtdien aizvadītajā spēlē tika gūti spēles 52.minūtē, kad izcēlās Lietuvas kluba brazīliešu pussargs Giljerme Finklers.

"Ielaistie vārti izmaisīja mūsu spēli. "Sūduva" pēc gūtajiem vārtiem parādīja, ka ir ļoti pieredzējusi komanda, un nosēdās aizsardzībā. Viņiem ir pāris gadu pieredze Eirokausos, kas tomēr arī spēlē savu lomu. Pretinieki bija dzelžaini aizsardzībā un nepieļāva kļūdas, tāpēc mums ir jābūt meistarīgākiem par viņiem, lai gūtu vārtus," uzskata "Spartaka" aizsargs.

"Atbildes spēlē nedrīkstam neko saforsēt. Jābūt piesardzīgiem un nevaram jau no sākuma skriet uzbrukumā. Zinām, cik labi viņi spēlē mājās. Treneriem tuvākajā laikā būs savs plāns, pie tā arī pieturēsimies. Tiešām, ceram, ka mums tur viss izdosies, un tiksim tālāk," optimismu saglabāja futbolists.

Komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas izšķirošajā, "play-off" kārtā, kur par vietu grupu turnīrā spēkosies pret slavenās Skotijas komandas Glāzgovas "Celtic" un grieķu vienības Atēnu AEK dueļa zaudētāju UEFA Čempionu līgas trešās kārtas kvalifikācijā. Šo komandu pirmajā mačā trešdien Glāzgovā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

"Šobrīd vairāk motivē tas, ka vairs nav pārāk tālu atlicis līdz grupu turnīram. Sapnītis ir tik tuvu. Viss ir mūsu pašu rokās – jāiziet uz laukuma un jāpaņem. Gribam un ticam, ka mums izdosies tikt nākamajā kārtā," piebilda Ošs.

Pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja", bet "Ventspils" apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu