Traģiski bojā gājušā basketbolista Zeidaka sievu un meitu sola atbalstīt vecāki un biznesa partneris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Žurnāls “Vakara Ziņas” ir noskaidrojis, ka aizpagājušajā nedēļā autoavārijā bojā gājušais 28 gadus vecais basketbolists Kristers Zeidaks Amerikā ticis kremēts, un no viņa jau atvadījusies mīļotā sieviete Valērija, Amerikas draugi un ģimenes locekļi no Latvijas.

Sarunā ar izdevumu Zeidaka draugs Oskars Dombrava atklāja, ka Zeidaka sieva un meita nepaliks bez palīdzības šajā grūtajā laikā: «Uz atvadīšanās ceremoniju Latvijā Valērija diez vai ieradīsies, jo Zārai ir tikai divi gadi un ceļš tomēr ir pārāk tāls tik mazam bērnam. Valērijas un Kristera attiecībās gāja visādi, nebija tā, ka viss bija perfekti. [..] Valēriju šobrīd atbalsta Kristera vecāki. Zinu, ka šis kontakts nepazudīs un tādā ziņā viss ir kārtībā. Arī Kristera biznesa partneris teica, ka, cik varēs, palīdzēs Valērijai.» 

Kā jau ziņots, atvadīšanās no basketbolista Kristera Zeidakanotiks pirmdienā, 13.augustā, paziņojusi viņa ģimene.

Atvadīšanās no Zeidaka un piemiņas dievkalpojums notiks 13. augustā plkst.13 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.

Zeidaks, kuram bija 28 gadi, dzīvību zaudēja aizpagājušās sestdienas, 28. jūlija, rītā, kad Floridas štata Neipelsas pilsētā ar 2004. gada izlaiduma automašīnu "Chevy Silverado" smagi ietriecās kokā.

Zeidaks pēc studijām ASV 2013./14. gada sezonā atgriezās Latvijā, kad spēlēja biznesa augstskolas "Turība" sastāvā, bet pēc tam viņš karjeru turpināja "Ventspilī", kur gan viņam neizdevās nostiprināties.

Savukārt 2014./15. gada sezonā latvietis pievienojās igauņu komandai no Raplas pilsētas. Sezonu viņš uzsāka ļoti veiksmīgi, tiekot atzīts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra vērtīgāko basketbolistu, kā arī šādu titulu viņš tajā mēnesī saņēma Igaunijas čempionātā.

Tiesa, pēc tam Zeidaka karjera piedzīvoja pagrieziena punktu, jo viņš tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, sportistam tiekot diskvalificētam uz diviem gadiem. Kopš tā laika informācijas par latvieša gaitām bijis maz, bet pēdējos gadus viņš dzīvoja ASV.

Karjeras laikā Zeidaks spēlējis arī visu vecuma Latvijas jauniešu izlasēs.

Kristers bija pazīstamā Latvijas basketbolista Aigara Zeidaka dēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu