Virslīgas labākie jūlijā: Akinjemi un Vukičevičs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Līgats un Raitis Supe (synottipvirsliga.lv)

Par "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 2018. gada sezonas jūlija labāko spēlētāju žurnālistu un līdzjutēju balsojumā atzīts FK "Ventspils" uzbrucējs Adeleke Akinjemi, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem arīdzan Kurzemes kluba pārstāvis - galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga" aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus jūlija labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Maksims Marusičs (RFS), Vladislavs Fjodorovs (FK "Metta"/Latvijas Universitāte), Jevgeņijs Kobzars (Jūrmalas "Spartaks"), Roberts Ozols ("Riga") un Adeleke Akinjemi (FK "Ventspils"). 

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu iegūst viens no aizvadīto dienu apspriestākajiem virslīgas spēlētājiem, "Ventspils" uzbrukuma līderis Adeleke Akinjemi, kurš ar pavisam nelielu pārsvaru apsteidza "Riga" pamatvārtsargu Robertu Ozolu.

Virslīgas čempionātā jūlijā saistībā ar Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla mačiem un Eirokausiem tika aizvadīts mazāks spēļu skaits nekā ierasts. Tas gan netraucēja klubiem un to spēlētājiem demonstrēt savu labāko sniegumu.

Spilgtu mēnesi aizvadīja "Ventspils", kas bez trijām uzvarām tikpat mačos virslīgā ar atzīstamu sniegumu izcēlās arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs. Virslīgas ietvaros Kurzemes klubs ar 3:1 savā laukumā uzveica "Metta"/LU", nedēļu vēlāk guva uzvaru ar 4:1 pār "Valmiera Glass"/ViA', savukārt jūlija izskaņā tika pie drošas uzvaras viesos pār "Jelgavu" - 3:0.

Šajos mačos kopumā ar 5 vārtu guvumiem izcēlās Adeleke Akinjemi, kura gūto vārtu skaits pēc tā pieauga līdz 13 un nozīmē pārliecinošas līderpozīcijas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums "Facebook" un "Instagram", savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu