Trīs gadus veca meitenīte gūst apdegumus, iekrītot ugunskurā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

​Kurzemē kāda trīs gadus veca meitene iekritusi kvēlojošā ugunskurā un guvusi vairākus ķermeņa apdegumus, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Meitene ugunskurā iekritusi netīšām - spēlējoties. Kā informēja mediķi, vecāki rīkojušies pareizi un nekavējoties, izvelkot bērnu laukā, apdeguma vietas dzesējuši ar vēsu, tekošu ūdeni. Neraugoties uz sniegto palīdzību, bērns ar gūžas, pēdas un plaukstas apdegumiem nogādās pie speciālistiem slimnīcā.

Sejas apdegumus vakar guvis arī kāds divus gadus vecs bērns Vidzemē. Bērns uzrāvis sev virsū termokrūzi ar tikko uzvārītu ūdeni. Krūze atradusies viņam pieejamā vietā uz galda.

Tāpat aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā nogādājuši astoņus cilvēkus, kuri cietuši no pārkaršanas. Cietušie bijuši vecumā no 11 līdz 66 gadiem. Pieaugušie pārkarsuši, jo ilgstoši uzturējušies saulē un pietiekamā daudzumā nav dzēruši ūdeni, savukārt bērni - jo visu dienu rotaļājušies ārā.

Ceturtdien mediķi snieguši palīdzību arī kādai reibumā esošai sievietei, kura, krītot no lieveņa jumta, guvusi vairākus, nopietnus ķermeņa daļu savainojumus.

Negadījums noticis ar kādu 55 gadus vecu sievietei Rīgā. Būdama alkohola reibumā, viņa uzrāpusies uz kāpņu telpas izejas jumta un kritusi no 2,5 metru augstuma. Cietusī ar ļoti nopietnām galvas, sejas, iekšējo orgānu un mugurkaula traumām nogādāta slimnīcā.

Vēl palīdzība sniegta 86 gadus vecam vīrietim Kurzemē, kuram, krāmējot malku, rokā iekodusi čūska. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Ar veselībai bīstamām alerģiskām reakcijām pēc kukaiņu kodumiem pie mediķiem vakar vērsušies vēl pieci cilvēki. 1,5 gadu vecam bērnam, ēdot ābolu, mēlē iedzēlusi lapsene, bet 39 gadus vecam vīrietim Kurzemē lapsene sadzēlusi muti brīdī, kad viņš grasījies padzerties.

Lapsene lūpā iedzēlusi arī kādai 59 gadus vecai atpūtniecei Vidzemē. Sievietei sākusies svīšana, nespēks, vemšana un uz brīdi viņa pat zaudējusi samaņu. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1071 izsaukumu, no kuriem 202 bijuši saistīti ar negadījumiem un traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu