Brigmanis neatbalsta marihuānas legalizāciju medicīniskos nolūkos (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, valdes loceklis Augusts Brigmanis neatbalsta marihuānas lietošanas un audzēšanas legalizāciju medicīniskos nolūkos. Viņa ieskatā, tas ir nevis politiķu, bet ārstu jomas jautāj

ZZS līderis aģentūrai LETA skaidroja, ka marihuānu uzskata par narkotiku. Viņš atzina, ka diskusija jautājumā par to izmantošanas legalizēšanu medicīniskiem nolūkiem varētu būt, ja ārstu vairākums nāktu ar attiecīgu iniciatīvu.

Politiķis pauda pārliecību, ka līdzīga pozīcija ir ZZS valdes vairākumam.

Kā ziņots, ZZS valdes loceklis, Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars atbalsta marihuānas lietošanas un audzēšanas legalizēšanu medicīniskām vajadzībām.

Tavars, paužot personīgo viedokli, aģentūrai LETA sacīja, ka par šo jautājumu gan vēl ir nepieciešamas profesionāļu debates un diskusijas sabiedrībā. Tāpat nepieciešama diskusija par marihuānas vispārīgas lietošanas dekriminalizāciju, izvērtējot šāda soļa plusus un mīnusus, uzskata Tavars.

Lielākā daļa sabiedrības esot pret to, tāpēc politiķi baidās par to diskutēt, norādīja Tavars. Viņu gan visvairāk satraucot tas, ka daļa cilvēku nodzeras alkohola lietošanas dēļ, un šī problēma būtu jārisina. Politiķis atsaucās uz pētījumiem, kas norādot, ka alkoholismam ir krietni lielākas negatīvās sekas.

Marihuānas audzēšanai medicīniskām vajadzībā būtu jānotiek profesionāli, drošības iestāžu uzraudzībā, kā arī par šo procesu būtu jāiekasē nodokļi.

Tavars norādīja, ka pauž personīgo viedokli un prognozēja, ka ZZS savu noraidošo pozīciju par dekriminalizāciju nemainīs, kamēr nebūs notikusi profesionāla diskusija. Zaļās partijas līderis norādīja, ka iekšējo diskusiju politiskajā spēkā par šo jautājumu viņš sāks pēc Saeimas vēlēšanām.

Politiķis šo jautājumu aktualizēja savā kontā sociālajā tīklā "twitter.com", atsaucoties uz Gruzijas tiesas spriedumu par marihuānas legalizāciju un norādot, ka "arī mums būs par šo jālemj".

Jau vēstīts, ka Gruzijas Konstitucionālā tiesa lēmusi par labu marihuānas lietošanas legalizācijai. Marihuānas lietošana ir darbība, ko aizsargā tiesības uz brīvu personības attīstību, teikts tiesas spriedumā.

Kā ziņots, Saeima 2015.gadā noraidīja iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu ar ierosinājumu par marihuānas dekriminalizāciju. Par šī ierosinājuma noraidīšanu balsoja arī ZZS deputāti

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu