It kā nolaupītais futbola kluba “Ventspils” spēlētājs varētu joprojām atrasties Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Klubs "Ventspils" 8. augusta rītā publiski paziņoja, ka tās teju 20 gadus vecais nigēriešu uzbrucējs Adeleki Akinjemi ir ticis nolaupīts, un klubs tiek šantažēts.

“Ventspilij” izdevies noskaidrot, ka viņš ir dzīvs un, iespējams, joprojām atrodas Latvijā vai tās tuvumā.

“Ja tie aģenti apgalvo, ka stundas vai divu stundu laikā, ja mēs izpildīsim viņu nosacījumus, viņš tiks atgriezts klubā, tad noteikti Akinjemi ir kaut kur tuvumā. [..] Šobrīd man ir pamatotas šaubas, ka viņš atgriezīsies un mēs Akinjemi, visticamāk, ieraudzīsim kāda cita kluba sastāvā. Ja viņš atgriezīsies un sapratīs, ka 19 gados ir pieļāvis kļūdu, tad palīdzēsim atjaunot reputāciju un strādāsim tālāk,” žurnālam “Vakara Ziņas” pastāstīja FK «Ventspils» valdes loceklis Sergejs Usačovs. 

Adeleke Akinjemi pēdējo reizi komandas treniņā piedalījās 5. augusta vakarā. 6. augustā viņš neieradās uz autobusu, lai ar komandu dotos uz spēli, un 7. augustā jau tika sacelta trauksme sakarā ar sportista pēkšņo prombūtni.

Akinjemi ir "Ventspils" uzbrukuma līderis, šosezon ar 13 gūtiem vārtiem esot "SynotTip" futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš parādīja teicamu sniegumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs, kur četros mačos izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem. Sešus vārtus viņš guva pirmajā kvalifikācijas kārtā pret Albānijas klubu Ģirokastras "Luftetari", bet reizi pārspēja Francijas kluba Bordo "Girondins" vārtsargu.

Akinjemi līgums ar "Ventspils" komandu ir spēkā vēl uz četriem gadiem.

Kā jau ziņots, Valsts policijai (VP) 8. augustā izdevies telefoniski sazināties ar Latvijas spēcīgākās futbola līgas kluba "Ventspils" futbolistu Adeleki Akinjemi un noskaidrot, ka viņš ir sveiks un vesels, un viņa prombūtne nav saistīta ar noziedzīgu nodarījumu, aģentūru LETA informēja Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Par notikušo policijā gan sākta resoriskā pārbaude, kurā tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un pārbaudīti visi fakti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu