Apšaudē Kanādā vismaz četri nogalinātie; uzbrucējs aizturēts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apšaudē Kanādas austrumu provinces Ņūbraunsvikas galvaspilsētā Frederiktonā nogalināti vismaz četri cilvēki, informē Kanādas policija. Aizdomās turamais par šī nozieguma sarīkošanu jau esot aizturēts.

Sākotnēji policija tviterī aicināja pilsētniekus neiziet no telpām un netuvoties notikuma vietai, brīdinot, ka "incidents turpinās". Stundu vēlāk policija paziņoja, ka viens aizdomās turamais ir aizturēts. Vēl pēc tam policija atklāja, ka divi nogalinātie ir vietējie likumsargi.

Precīzi notikušā apstākļi pagaidām vēl nav zināmi, un izmeklēšana turpinās.

Kanādas raidorganizācija CBC ziņoja, ka apšaude notikusi dzīvojamajā rajonā uz ziemeļiem no Frederiktonas centra un notikuma vietā ieradusies smagi bruņota policija, ātrā palīdzība un ugunsdzēsēji.

CBS citēja kādu rajona iedzīvotāju sakām, ka viņš ap plkst.7 no rīta dzirdējis sprādzienu jeb šāvienu troksni. Pēc aptuveni piecām minūtēm līdzīgs troksnis atskanējis netālu no viņa mājas.

Aculiecinieki CBS stāstīja, ka šauts viņu pagalmā no loga kādā blakus mājā.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo izteicis līdzjūtību apšaudē cietušajiem un visiem Frederiktonas iedzīvotājiem, piebilstot, ka uzmanīgi seko līdzi notikumiem.

22.jūlijā kāds vīrietis sāka šaut uz cilvēkiem Toronto, nogalinot divas meitenes un ievainojot 13 cilvēkus.

Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās teroristu organizācija "Islāma valsts", bet Kanādas policija atzinusi, ka neesot nekādu pierādījumu, kas to apliecinātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu