ĀCM šonedēļ atklāts četrām mežacūkām Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Russell Cheyne / REUTERS

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši četrus jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Pa vienai ar ĀCM inficētai mežacūkai konstatēta Jelgavas novada Glūdas un Valgundes pagastos, Ķeguma Īvandes un Tukuma novada Irlavas pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 672 ar to slimām mežacūkām 79 novadu 223 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Kā ziņots, 2.augustā Saldus novadā tika reģistrēts Latvijā līdz šim lielākais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām kopš pirmā uzliesmojuma 2014. gadā - slimība konstatēta Saldus novada SIA "Druvas Unguri" cūku novietnē ar 15 570 cūku lielu ganāmpulku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu