Svētku laikā Aglonā policija strādās pēc īpaši izstrādāta plāna

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonas bazilikā Valsts policija (VP) strādās pastiprinātā režīmā un pēc īpaši izstrādāta darba plāna, aģentūrai LETA apliecināja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Darbības plāns izstrādāts, balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi. Policisti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kartību, ka arī nepieciešamības gadījumā palīdzēs līdzcilvēkiem.

"Tik lielā cilvēku pulcēšanas vietā ir ļoti viegli zaudēt no redzesloka savus līdzcilvēkus, ar kuriem kopā esat ieradies, tāpēc aicinām apmeklētājus īpaši parūpēties par savu bērnu drošību, neatstājot viņus bez uzraudzības, kā arī iepriekš pārrunājot rīcību, gadījumā, ja bērns no vecākiem tomēr nošķiras. Šādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas vai pasākuma organizatoriem," skaidroja Belova.

Ja gadījumā bērns nav iegaumējis vecāku telefona numuru, VP aicina būt radošiem un telefona numuru atstāt viņam zināmā vietā.

Tāpat policija aicina parūpēties par savu mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši jāizvērtē, vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas, lielas naudas summas skaidrā naudā, tāpat nevajadzētu lieki demonstrēt apkārtējiem sev piederošo, piemēram, tehnoloģiskās ierīces, pulksteņus.

"Diemžēl arī tāda svēta un starptautiskās nozīmes pasākuma norises laikā, kurā pulcējas tūkstošiem ticīgo cilvēku, ļaundari nelaiž garām iespēju realizēt savus noziedzīgus nodomus un piepelnīties," atzina policijas pārstāve.

Gadījumos, ja tiek atrastas mantas, tās jānodod bazilikas Informācijas centrā, kur tās varēs meklēt to likumīgie īpašnieki, vai arī nodot jebkuram policijas darbiniekam. Pēc pasākuma norises beigām atrastās mantas tiks nodotas VP Preiļu iecirknim, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ. Policija atgādina, ka atstāt vērtīgas mantas teltīs nav droši.

Tāpat svētku norises laikā virs pasākuma vietām ir aizliegts izmantot bezpilota gaisa kuģus jeb dronus bez svētku organizatora un pašvaldības saskaņojuma.

"Savukārt norises vietas vietējos iedzīvotājus aicinām būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, bet visus ceļu satiksmes dalībniekus lūdzam pārvietoties atbilstoši noteikumiem un būt tolerantiem vienam pret otru. Autovadītājiem jāņem vērā, ka pa autoceļiem Aglonas virzienā virzās svētceļnieku grupas, un ir jābūt piesardzīgiem, tās apbraucot, bet svētceļniekiem, kuri dodas uz Aglonas Baziliku, jābūt uzmanīgiem, ejot pa būvdarbu posmu," klāstīja Belova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu