Šmēdiņš/Samoilovs sasniedz Maskavā notiekošā PK posma ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs piektdien sasniedza Maskavā notiekošā Pasaules kausa (PK) četru zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālu.

Ar sesto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs ar rezultātu 2-0 (21:19, 28:26) pārspējaTeiloru Krebu un Džeikobu Gibu no ASV, kuriem ticis astotais numurs.

Abos setos bija vērojama līdzīga un spraiga cīņa. Pirmajā ne bez grūtībām ar 21:19 uzvaru izcīnīja Šmēdiņš/Samoilovs, bet otrajā Latvijas pārim neklājās vieglāk. Seta izskaņā, rezultātam esot 20:19, amerikāņi panāca neizšķirtu. Pēc tam Latvijas pāris atkal tika pie iespējas gūt izšķirošo punktu, jo rezultāts bija 21:20, taču ASV sportisti atkal izlīdzināja. Tā tas turpinājās līdz rezultāts bija 26:26, kad divus punktus pēc kārtas guva Šmēdiņš/Samoilovs, uzvarot ar 28:26.

Sestdien ceturtdaļfinālā Latvijas sportisti mērosies spēkiem ar itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuriem piešķirts ceturtais numurs.

Izslēgšanas turnīra pirmo kārtu vīriešu sacensībās piektdien aizvadīja ar 11.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri divos setos ar 0-2 (18:21, 19:21) piekāpās ar 20.numuru izliktajiem Estevanam un Marko Grimaltiem no Čīles.

Zīmīgi, ka ceturtdien tieši abi Latvijas vīru pāri savstarpējā cīņā noskaidroja, kurš uzvarēs grupā un varēs izslēgšanas sacensības sākt no otrās kārtas. Šajā divcīņā panākumu guva Šmēdiņš/Samoilovs.

Savukārt dāmu turnīrā ar 19.numuru izliktās Laura Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās Karolīnai Ortai Maksimu un Anai Patrīsijai Silvai Ramusai no Brazīlijas, kuras turnīrā izliktas ar 17.numuru.

Graudiņa/Kravčenoka vēl pirms nepilnām divām nedēļām Jūrmalā izcīnīja Eiropas U-22 čempionāta sudraba medaļas, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Līdz ar to Kravčenoka/Graudiņa un Pļaviņš/Točs turnīru Maskavā noslēguši dalītā 17.vietā.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Pēc šī posma nākamajā nedēļā Hamburgā norisināsies Pasaules kausa finālposms, kurā vieta nodrošināta Samoilovam/Šmēdiņam un Pļaviņam/Točam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu