Karstā laika dēļ vairākos reģionos jūt vietējo tūristu pieplūdumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pateicoties karstajam laikam, vairākos reģionos šovasar pieaudzis vietējo tūristu skaits, atzina vietējos tūrisma informācijas centros (TIC).

Cēsu TIC vadītāja Andra Magone pieļāva, ka iedzīvotāji nav mainījuši savus paradumus attiecība uz ārzemju ceļojumiem, taču atpūtai piemērotajā laikā vienkārši nevēlas sēdēt mājās, tāpēc ceļo pa Latviju. Magone novērojusi, ka pieaudzis arī ārzemju tūristu skaits.

Populārākā apskates vieta Cēsīs ir pils, taču tūristi izvēlas arī pastaigas dabā, izbraucienus ar velosipēdiem un arī ūdens tūrisma pakalpojumus. Tāpat arvien populārākas kļūst vietas, kur iespējams darboties praktiski un degustēt vietējo produkciju.

Pieaugot tūristu skaitam, aktuālāks kļūst naktsmītņu jautājumus, jo, piemēram, šovasar naktsmītņu īrētāju skaits darba dienās ir līdzvērtīgs tam, kas pērn sasniegts tikai brīvdienās.

"Arī mūsu koncertzālei ir konferenču biznesa potenciāls, taču ir problēma ar naktsmītnēm," pauda Magone. Tiesa, Cēsīs tūristiem līdz ar viesnīcām un viesu namiem ir pieejami arī 46 privātpersonu vai mazu uzņēmumu dzīvokļi.

Arī Rēzeknes TIC darbinieki izjūt vietējo tūristu pieplūdumu šovasar, un iecienītākie viesu apskates objekti ir Latgales vēstniecība "Gors", Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs", bet pilsētas apkārtnē - ezeri. Naktsmītņu trūkumu pilsētā neizjūtot, arī pateicoties jaunajai viesnīcai Rēzeknes Olimpiskajā centrā.

Rēzekni un apkārtni labprāt apmeklē arī tūristi no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas.

Vairāk tūristu šogad apmeklē arī Jēkabpili un apkārtni, aģentūrai LETA teica TIC. Jēkabpili kā pievilcīgu galamērķi redz arī velotūristi no ārzemēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu