Latviju sasniedz plaša lietus zona, vietām līs stipri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviju sasniedz plaša lietus zona no Lietuvas, sestdienas pievakarē un gaidāmās nakts pirmajā pusē vietām valsts centrālajā un austrumu daļā līs stipri, prognozē sinoptiķi.

Naktī Kurzemē ieradīsies lietus mākoņi no Baltijas jūras, rietumu piekrastē vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš, minimālā gaisa temperatūra būs +12..+17 grādu.

Dienā valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa. Starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem.

Dienvidrietumu vējš svētdien brāzmās pastiprināsies līdz 16-24 metriem sekundē un daudzviet lauzīs kokus.

Rīgā tuvākajās stundās līs; svētdien debesis brīžiem skaidrosies, īslaicīgi līs un iespējams pērkona negaiss. Naktī vējš vēl būs mierīgs un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14..+15 grādiem; dienā dienvidrietumu vēja spēks brāzmās dažbrīd sasniegs 20 metru sekundē un gaisa temperatūra saulainajos mirkļos svārstīsies ap +20 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu