"220.lv": Vasarā interneta lietotāji aktīvāk iepērkas dienas pirmajā pusē; ziemā - vakarā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vasaras periodā pircēji visaktīvāk internetā iepērkas dienas pirmajā pusē, kamēr ziemas mēnešos visnoslogotākais laiks ir vakara stundās, liecina internetveikala "220.lv" jaunākie dati par interneta lietotāju paradumiem.

Internetveikala "220.lv" liecina, ka vasarā, kad cilvēki biežāk nekā ziemā dodas atvaļinājumā, ir jūtamas izmaiņas arī lietotāju iepirkšanās paradumos. Turklāt šogad savu ietekmi ir atstājuši Latvijai netipiskie, karstie laikapstākļi. Vasarā, izbaudot brīvo laiku, nereti visvienkāršākā un nenogurdināmākā atpūta ir "sērfošana" internetā un jaunu preču meklēšana sev un tuviniekiem.

"Vasarā visaktīvākais laiks, kad interneta lietotāji iepērkas tiešsaistē ir laika posmā no pulksten 11 līdz 14, veidojot vienu trešdaļu jeb 33% no kopējā dienas pircēju skaita. Ziemas mēnešos šāda tendence nav novērota, jo visaktīvākais laiks, kad interneta lietotāji iepērkas tiešsaistē ir vakara stundās no pulksten 20 līdz 21. Pircēji, kuri iepērkas dienas un vakara stundās veido gandrīz pusi jeb 46% no diennakts pircēju skaita," sacīja "220.lv" mārketinga vadītāja Kristīne Kalēja.

Pēc jaunākajiem "220.lv" datiem, lielākā daļa jeb 65% pircēju ir sievietes. Jāatzīst, ka tas nemazina pieprasījumu pēc precēm, kas ir paredzētas vīriešu auditorijai, jo bieži vien pirkuma veicēja ir sieviete.

Jau vēstīts, ka "220.lv" īpašniece SIA "Pigu Latvia" finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 31.martam, strādāja ar 30,42 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 370 933 eiro apmērā.

"Pigu Latvia", kas līdz 2013.gada 11.martam darbojās ar nosaukumu "220.lv", dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,736 miljoni eiro. "Pigu Latvia" iekļauta Lietuvas e-komercijas uzņēmumu grupā "Pigu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu