Dāvis Ikaunieks nāk uz maiņu "Jablonec" uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien devās laukumā uz maiņu, kamēr viņa pārstāvētā "Jablonec" komanda guva pārliecinošu uzvaru Čehijas čempionāta mačā.

"Jablonec" savu skatītāju priekšā ar 4:1 (2:0) pārspēja "Karvina", tiekot pie pirmās uzvaras sezonā.

Latvietis netika iekļauts mājinieku starta sastāvā, bet laukumā uz maiņu nāca cīņas 68.minūtē, kad rezultāts bija 3:0. Četras minūtes vēlāk "Jablonec" izvirzījās vadībā ar 4:0, kad bumbu savos vārtos pēc pretinieku piespēles kļūdaini raidīja "Karvina" kapteinis Mareks Janečka.

Ikaunieks trīs no četrām Čehijas čempionāta spēlēm šosezon ir sācis no rezervistu soliņa, kamēr vēl vienā tā arī laukumā neparādījās.

Ar četriem punktiem četrās spēlēs "Jablonec" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā atrodas tikai desmitajā vietā, kamēr līderei Prāgas "Slavia" ir jau 12 punkti.

Latvietis vasarā ar "Jablonec" noslēdza trīs sezonu līgumu.

Ikaunieks iepriekšējos divus gadus spēlēja citā Čehijas komandā Jihlavas "Vysočina", kas gan bija viena no vājākajām līgā un šajā pavasarī zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā latvietis 27 mačos izcēlās ar desmit vārtiem (piektais labākais rādītājs līgā) un sešām rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas līderis.

Ikaunieks pēc sezonas tika atzīts par Čehijas līgas labāko ārzemju futbolistu. Savukārt 2016./17.gada sezonā latvietis kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

"Jablonec" šosezon piedalīsies UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Tiesa, vietējā čempionātā sezonas sākums Ikaunieka pārstāvētajai komandai gan nav izdevies, jo tā ar vienu punktu trīs spēlēs kopvērtējumā ir 12.vietā, taču trīs no četrām zemāk esošām komandām ir viena spēle mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu