Laima Vaikule izpelnās ķengas Krievijā: "Ne par kādu honorāru nebraukšu uz Krimu!" (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Dziedātāja Laima Vaikule paziņojusi, ka nebrauks uz Krimu, lai arī kāds honorārs viņai tiktu piedāvāts. To dziedātāja pateikusi preses konferencē pirms koncerta Ukrainā, Odesā, atbildot uz kāda žurnālista jautājumu. Krievijā un Krimā šāds paziņojums izraisījis sašutumu. 

"Nē, es turp nebraukšu, lai kādu honorāru man nepiedāvātu," paziņojusi latviešu māksliniece, kuras vārdus atreferējuši krievu mediji. 

Viņa gan mēģinājusi aizstāvēt savus kolēģus, kuri nokļuvuši Ukrainas "melnajos sarakstos". "Es visu laiku saku, ka mākslinieki ir kā bērni. Bērni var pastrādāt velns zina ko. Un mākslinieki tāpat. Viņi ir tik atrauti no visa reālā. Un nevar aiztikt bērnus un māksliniekus. Viņi visu uztver neadekvāti. Un šiem bērniem kaut kādi saraksti... Nu kur?! Ja arī viņi kaut kur ir nokļuvuši, tad tikai tāpēc, ka nesaprot, kas notiek," teikusi Vaikule. 

Preses konferences laikā dziedātāja arī paziņoja, ka viņai nav "siltu jūtu" pret Padomju Savienību. "Man nav un nevar būt nostaļģijas pret PSRS! Esmu laimīga, ka tas viss sabruka, lai arī bija smagi. Iespējams, tas pats gaidāms arī Ukrainā," sacījusi dziedātāja. 

Viņa arī izteikusi pārdomas, ka šodien jaunajiem māksliniekiem izcīnīt atpazīstamību ir vieglāk. "Paņem, uzfilmē telefonā video un izliec savu radošumu internetā. Agrāk pat sapņot par to nevarēja! Bija mākslas padomes. Man neļāva ceļot uz ārzemēm. PSRS Kultūras ministrija mani sūtīja uz starptautisku konkursu, bet tajā pašā laikā citas instances man neļāva to darīt," stāstīja dziedātāja. 

Krievijas Valsts domes deputāts no Krimas Ruslans Baļbeks paziņojis, ka par šādu Vaikules paziņojumu neviens "asaras nelies" un arī "melnajos sarakstos" dziedātāju neierakstīs. 

Krievijas mediji noskaidrojuši, ka tikmēr pašā okupētajā Krimā  Vaikules paziņojums izraisījis sašutumu - okupācijas varas līderis Grigorijs Joffe apgalvojis, ka dziedātāja jau tuvākajā laikā tikšot iekļauta Krimas "melnajā sarakstā" starp pārējiem, kas nepiekrīt Krievijas propagandas uzturētajai versijai, ka Krima 2014.gadā "pievienojusies Krievijai referenduma rezultātā". 

Ar saviem izteikumiem Vaikule kritusi arī Krievijas interneta troļļu nežēlastībā, kas secinājuši - ja reiz dziedātāja braucot koncertos uz Ukrainu, tātad citur neesot, kur braukt. Lasāms arī viedoklis, ka tieši popularitāte Padomju Savienībā nesusi dziedātājai plašāku atpazīstamību pasaulē. 

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu