PBLA priekšsēde: Diasporu satrauc gaidāmās Saeimas vēlēšanas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārzemēs mītošo Latvijas diasporu satrauc gaidāmās Saeimas vēlēšanas, intervijā aģentūrai LETA atzina Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes priekšsēde Kristīne Saulīte.

Viņa norādīja, ka diasporu satrauc gaidāmās vēlēšanas, jo tās varētu nozīmēt ļoti lielas politiskas pārmaiņas Latvijā. Viņa pieļāva, ka diasporā vērojams satraukums, jo pašreizējā valsts iekārta nesper pietiekami lielus soļus demokrātiskā sabiedrības attīstības virzienā un joprojām netiek galā ar korupciju, kā arī tērē daudz laika un enerģijas birokrātijas būvēšanai, kas nospiež un neļauj nedz sabiedrībai, nedz valstij augt un veselīgi attīstīties.

Saulīte atzina, ka diasporai vēlēšanas ir svarīgas, jo tā vēlētos "vecos" politiskos spēkus nomainīt ar "jauniem", gan arī satraucas, jo pie varas var nākt prokrieviski spēki. "Protams, neko nevar mainīt vienā dienā, bet visi lasām, ka zināmas partijas, kas bijušas pie varas ilgāku laiku, arvien vairāk sāk stagnēt un iet prom no rietumnieciskām vērtībām. Otra lieta, ko visi zina un tā nav jāslēpj, ir Krievijai draudzīgās partijas, kuru ietekme ir ļoti manāma un tas satrauc. Tomēr ar bailēm neko nevar izdarīt, tāpēc ir jārīkojas un jāiet vēlēt," sacīja PBLA priekšsēde.

Taujāta, vai satraukums rosinās diasporu doties uz vēlēšanu iecirkņiem, Saulīte sacīja, ka uz to cer, vienlaikus arī apvienība nopietni strādājot ar diasporu, lai to informētu par partijām, vēlēšanām kā tādām un iemesliem, kādēļ ir būtiski doties vēlēt.

"Uzskatām par savu pienākumu cilvēkus informēt, tostarp par to, kādēļ ir svarīgi balsot. PBLA finansē trīs rakstus, kas arī tiek tulkoti angļu valodā un izsūtīti visiem ārzemju latviešu laikrakstiem. Rakstu nolūks ir informēt, ne pateikt, par kuru partiju vai indivīdu balsot. Dalīšanās ar informāciju notiek arī sociālajos tīklos," norādīja Saulīte.

Viņa arī vērsa uzmanību, ka iepriekš un arī šogad ir ļoti daudz mobilo pasu darbstaciju, lai cilvēki aktīvi domātu līdzi par to, ka pase ir svarīga un tā ir nepieciešama, lai varētu doties vēlēt. "Tāpat nākuši klāt daudzi jauni pilsoņi, proti, mēs aktīvi stāstām, ka ir iespēja iegūt dubultpilsonību. Šajā sakarā stāstām, ka dubultpilsonība nenozīmē tikai to, ka iespējams ceļot ar vēl vienu pasi, bet līdzi nāk arī atbildība kā pilsonim. Lielākā atbildība ir iet un izteikties, nododot savu balsi vēlēšanās," uzsvēra PBLA priekšsēde.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu