Zivju konservu ražotāja "Gamma-A" zaudējumi pērn - €4,6 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Zivju konservu ražotājs "Gamma-A" pagājušajā gadā strādāja ar 11,464 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 1,7 reizes - līdz 4,561 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija 2017.gadā saražoja kopumā 11,651 miljonus kārbu dažāda sortimenta zivju, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Kompānijas vadība atzīst, ka uzņēmums aizvadīto gadu noslēdza ar zaudējumiem un tā pašu kapitāls gada beigās bija negatīvs, taču uzņēmums savlaicīgi norēķinājās ar piegādātājiem un darbiniekiem.

Pagājušajā gadā kompānija turpināja darbu pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas. "Ņemot vērā Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas noteikto embargo, jaunu tirgu apgūšana ir izvirzīta kā prioritāte. Esam apmeklējuši pārtikas tirdzniecības izstādes NVS valstīs, Amerikā, Ķīnā un citur," norāda kompānijas vadība.

Kompānijas vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka pērn uzņēmums turpināja savu darbību metāla apstrādes jomā dažāda sortimenta izstrādājumu izgatavošanā. "Vienīgie Baltijā ražojam "Easy open" apaļos un "Hanza" tipa vākus un "Hanza" kārbas," informē uzņēmuma vadība, norādot, ka "Gamma-A" turpinās ražot arī zivju konservus. Tāpat nākotnē plānots piesaistīt vairāk uzmanības kompānijas tiešo izmaksu efektīvai samazināšanai un administratīvo izdevumu kontrolei.

2018.gadā uzņēmuma mērķis ir turpināt strādāt pie jaunu iepakojuma veidu ieviešanas un papildus noieta tirgu meklēšanas Ķīnā, Japānā un Amerikā, kas dotu iespēju 2018.gadā strādāt bez ievērojamiem zaudējumiem. Jaunu klientu piesaistes nolūkā uzņēmums plāno piedalīties starptautiskās izstādēs, norāda uzņēmuma vadība.

Jau ziņots, ka 2016.gadā "Gamma-A" strādāja ar 10,099 miljonu eiro apgrozījumu un 2,61 miljonu eiro zaudējumiem.

"Gamma-A" dibināta 1995 gadā, pamatkapitāls ir 853 600. "Gamma-A" 100% daļas pieder SIA "Gamma Holdings A.O.I.", kuras kapitāldaļu īpašnieks ir Latvijas uzņēmums AS "A.O.I.".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu