Imants Ziedonis prēmiju notrieks (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien lems par Ministru kabineta balvas — 5000 latu — piešķiršanu pieciem cilvēkiem. Viens no tiem ir dzejnieks Imants Ziedonis, kas paziņoja: ja laimēsies, viņš iegūto naudu izlietos valstiski pareizi.

Par to, ka viņam grasās piešķirt prēmiju, dzejnieks uzzināja tikai no «Vakara Ziņām» un neticēja, ka tas patiešām būtu iespējams. Vaicāts, ko ar naudu darīs, ja viņam to piešķirs, Ziedonis kā jokojoties atbildēja: «Ko tad var darīt ar naudu? Droši vien notriekšu.» Brītiņu apdomājis naudas ieguldīšanas veidus, dzejnieks atzina, ka naudu notrieks valstiski pareizi. «Varbūt arī iešu uz krogu un nodzeršu. Arī tas būtu valstiski pareizi ieguldīt naudu, jo tiek maksāti nodokļi valstij,» prātoja Ziedonis. Ziedonis prēmiju pelnījis par mūža ieguldījumu latviešu kultūrā un literatūrā. Viņš aktīvi darbojies Tautas frontē. Sarakstīti vairāki dzejas krājumi; gan lieliem, gan maziem literatūras cienītājiem pazīstamas ir «Krāsainās pasakas» un «Epifānijas». Ziedonis ir scenāriju autors filmām «Pūt, vējiņi!» un «Puika». Vēl valdība, iespējams, dāvās prēmijas Neretas vidusskolas direktorei Laimai Grebskai par veiksmīgu darbu vispārējās izglītības sistēmā, māksliniekam Jānim Krievam par Eiroatlantiskās partnerības padomes logo, profesoram Jānim Bārzdiņam par darbu datorzinātņu attīstībā un profesoram Romānam Lācim, kurš pirmais Latvijā pārstādīja sirdi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu