Kuba «15 Episodes Of Kuba»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visi labās un kvalitatīvās mūzikas cienītāji, sasparojieties!!! Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā iznācis patiešām kvalitatīvs un augstvērtīgs mūzikas albums. Tiem, kas ilgu laiku gaidījuši grupas Kuba albumu, sapnis piepildījies - tas beidzot ir noticis.

Grupa Kuba pastāv ne visai ilgi - kopš pagājušā gada pavasara, bet, tikko tā sāka spēlēt plašākai publikai, tās popularitāte sāka augt kā sēnes pēc lietus. Jaunās grupas panākumi nav nekas pārdabisks, jo grupas sastāvā ir Latvijā jau labi pazīstami mūziķi, kuri agrāk spēlējuši dažādās citās grupās. Tā, piemēram, Jānis Žilde, Toms Ostrovskis un Mikus Solovejs kļuva pazīstami grupā The Satellites (LV), savukārt Arnis Račinskis agrāk bija pazīstams kā grupas Dull Doll līderis. Mareks Ameriks agrāk spēlējis grupā Zaļā Saule, bet Gonzo vairāk bijis zināms kā galējs brīvmākslinieks, kurš ar savu Alisi piespēlējis šur un tur. Sākumā Gonzo ieradās uz grupas Kuba mēģinājumu un pat nevēlējās spēlēt, bet, kā vēlāk izrādījās, pat Gonzo domas un ieceres spēj mainīties.

Kuba "15 Episodes Of Kuba"
Kuba "15 Episodes Of Kuba" Foto: Publicitātes foto

Ja jums tiešām interesē plašāka informācija par šo grupu, tad iesaku TVNET vēstures mēslainē pameklēt rakstu «Fidels Kastro nedzied jeb kas ir Kuba».

Lai arī kādas ir bijušas grupas dalībnieku ieceres, realitāte ir tāda, ka šā gada 16. maijā beidzot klubā «Depo» tiks prezentēts grupas Kuba debijas albums «15 Episodes». Domāju, ka daudzu mūzikas cienītāju sapnis ir piepildījies, jo šis albums ir ilgi gaidīts, lai arī grupa pastāv tikai gadu. Jāsaka, ka reizēm Latvijā notiek arī kas labs un šoreiz mūzikas izdevniecībā «Mikrofona ieraksti» atradās dzirdīgas ausis, kas ļāva tam notikt - parūpējās par albuma iznākšanu.

Visgrūtākais jautājums ir: «Kāds ir grupas Kuba mūzikas stils?» Tas patiešām ir grūts jautājums, jo grupas spēlētā mūzika nav pieskaitāma nevienam mūzikas stilam konkrēti. Šajā mūzikā jūtamas džeza, roka un citu mūzikas stilu tendences, bet tā nepieder ne pie viena no šiem stiliem. Estrādes džezs? Nu nē! Kubismo? Galīgi nē! Sauksim to par inteliģentu instrumentālo mūziku ar džeza mūzikas pieskaņu.

Klausītājiem no šā albuma visvairāk noteikti pazīstama sestā epizode «Rua Escondida», kura bieži dzirdama Latvijas radiostacijās un pat deju zālēs. Jāsaka, ka tieši šī dziesma ir uzmanību piesaistoša, jo tā ir vienīgā, kurā nedaudz dzirdama cilvēka balss. Balss pieder Lindai Kalniņai un lieliski iederas šajā kompozīcijā. Nekādā gadījumā nedrīkst aizmirst vecmeistarus - gan šajā, gan citās kompozīcijās dzirdama leģendārā Gunāra Rozenberga jeb vienkāršāk Rozentiņa lieliskā, mūžam aizsmakusī trompetes balss.

Ir pilnīgi un galīgi lieki runāt par katru kompozīciju atsevišķi, jo šī nav mūzika, kuru iespējams izanalizēt pāris vārdos. Tā ir dzīva noskaņu mūzika, tā dzīvo un mainās līdzi tavam saprātam.

Pastumiet malā noputējušos albumus, jaunie nāk! Šis albums būtu jānoklausās katram, kuru interesē un kam patīk patiesi laba mūzika. Šīs mūzikas vērtība un kvalitāte nemainās līdzi modei, jo tā nav modes lieta...

Jūs klausāties labu mūziku? Noklausieties šo! Varbūt jūsu domas mainīsies.

TVNET iesaka grupas Kuba debijas albumu «15 Episodes»

P.S. Tikko kļuvis zināms, ka grupas Kuba debijas albums pavisam drīz tiks izlaists Japānā, Grieķijā, Taivānā, Krievijā, Horvātijā un Slovēnijā. Domājams, ka vēlāk tas varētu notikt arī citur. Vai tas jūs nepārliecina? Grupa Kuba priecājas par šīm labajām ziņām un uzsauks pirmajiem 200 albuma prezentācijas apmeklētājiem «cappuccino».

Prezentācija notiks 16. maijā pulksten 22 klubā «Depo»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu